Clicky


Havenwerkers bij bulkoverslagbedrijf EMO kiezen voor werkzekerheidsgarantie

Havenwerkers bij bulkoverslagbedrijf EMO kiezen voor werkzekerheidsgarantie
11-06-2013 13:15 | Algemeen | auteur de redactie
ROTTERDAM - Na intensieve onderhandelingen in de afgelopen maanden hebben de leden van FNV Havens, werkzaam bij EMO, Europees grootste bulkoverslagbedrijf te Rotterdam, gisteren in referendum het bereikte onderhandelingsresultaat goedgekeurd. 92% stemden voor het onderhandelingsresultaat wat gaat over een periode van 12 maanden, ingaande per 1 januari 2013.

"Onze leden wilden een langere periode in de cao. Maar er is wel een afspraak over werkzekerheid voor een periode van 5 jaar", aldus onderhandelaar Niek Stam. Daarnaast de automatische prijscompensatie, een initiële loonsverhoging van € 35 in de basismaandsalarissen, korter werken voor oudere werknemers, oplossing voor de doorschuif van de AOW voor een bepaalde groep werknemers en een eenmalige uitkering van circa € 2400.

"Het werd nog spannend tijdens de onderhandelingen", zei Niek Stam. De werkgever wilde persé meer flexibiliteit in de cao hebben, zodat EMO straks met minder werknemers hetzelfde werk kunnen blijven doen. Van die school zijn wij niet. Dat hebben wij geweigerd. En wij werden door onze leden hierin keihard gesteund. De werknemers worden ouder, moeten langer doorwerken en zijn veelal in de volcontinudienst aan het werk. Deze werknemers moet je niet nog meer gaan belasten. Er komt nu een uitgebreid onderzoek naar de belasting en belastbaarheid van het werk en werknemers. Van daar zullen wij verder kijken wat slim en noodzakelijk is. Onze leden zijn ons dankbaar voor dit resultaat en zijn zich nu al aan het voorbereiden voor het onderzoek en de volgende cao-besprekingen."

Er werken circa 350 werknemers in de operationele dienst bij EMO. Ruim 271 van deze werknemers zijn lid van FNV Havens.