Clicky


Eerste dubbeldekker tram per vrachtschip aangekomen op Aruba

Eerste dubbeldekker tram per vrachtschip aangekomen op Aruba [+foto's]
10-06-2013 10:47 | Algemeen | auteur de redactie
ORANJESTAD - Recent is de eerste dubbeldekker tram aangekomen in de haven van Aruba. Binnenkort zal deze tram rondrijden in de straten van Oranjestad. Minister van Infrastructuur dhr. Benny Sevinger was persoonlijk aanwezig om het uitladen van de tram uit het vrachtschip mee te maken. Ook aanwezig was het Infra Team, dat het project begeleid.

Deze dubbeldekker tram is special gemaakt voor Aruba. "Het tram-project is niet zomaar ontstaan, er is namelijk een intensieve studie hiernaar gedaan", aldus minister Sevinger.


"Aruba verwelkomt jaarlijks rond de 800 duizend cruisetoeristen. Het is de bedoeling dat de trams de meerderheid van deze cruisetoeristen naar de binnenstad van Oranjestad brengt. Ook zijn er gesprekken gaande om in samenwerking met de tourbussen, de toeristen af te zetten aan het einde van de winkelstraat Caya Betico Croes in plaats van het havengebied. Zodoende zullen de cruisetoeristen gebruik kunnen maken van de trams of kunnen ze de binnenstad wandelend verkennen."


Binnenkort worden in de mainstreet ook verkeersborden en -lichten langs de route van de tram geplaatst. Onlangs werden de tramhaltes ook geplaatst. In totaal staan er acht haltes verspreid langs het traject om het wachten op de tram te optimaliseren. Hiermee is men begonnen aan de laatste fase van het project.