Clicky


 


Mogelijke drugssmokkelaars laten eigen schip zinken

Mogelijke drugssmokkelaars laten eigen schip zinken
05-06-2013 09:29 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Een containerschip dat vermoedelijk drugs vervoerde is in de Caribische zee door de eigen bemanning tot zinken gebracht. Tien opvarenden werden opgepikt uit zee en overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.

Het incident deed zich dinsdagmiddag (lokale tijd) voor in de Caribische Zee, ten noorden van de benedenwindse eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. Het schip werd al enige tijd gevolgd door de Nederlandse marine. Op het moment dat die besloot het containerschip te onderscheppen, brak er brand uit en rapporteerde de kapitein plotseling motorproblemen en binnenstromend water in de machinekamer.

De marine denkt dat de bemanning van het verdachte schip de motorstoring en de brand zelf heeft veroorzaakt. Doordat het schip slagzij maakte, moesten de tien bemanningsleden het schip met reddingsvlotten verlaten. Kort daarna werden ze aan boord genomen van de Zr. Ms. Holland, een patrouilleschip van de marine.


De bemanning van het patrouilleschip, dat op Curaçao is gestationeerd, deed daarna nog een poging om het schip te redden door de brand te blussen en de romp te koelen. De marine kon echter niet voorkomen dat het 55 meter lange schip kapseisde en met lading en al naar de zeebodem verdween.

De zee is daar enkele kilometers diep. Dat maakt het volgens een woordvoerder onmogelijk om nog na te gaan wat het schip herbergt. "Voor zover ik weet bestaan er wereldwijd geen mogelijkheden om op die diepte onderzoek te doen." In het verleden zijn wel expedities met robots geweest naar de Titanic, op 3800 meter diepte, maar dat is volgens de woordvoerder van een andere orde.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats