Clicky

 
Transport Online - Extreme drukte bij heropende warenhuizen V&D

Extreme drukte bij heropende warenhuizen V&D

Extreme drukte bij heropende warenhuizen V&D
23-03-2016 11:31 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Rijen wachtende mensen voor de deuren en kassa's met opstartproblemen. De tijdelijke heropening van de eerste 25 warenhuizen van V&D ging woensdagmorgen gepaard met ,,heel veel drukte'' en "kleine aanloophobbeltjes'', liet curator Kees van de Meent weten aan het ANP.

De curator zei niet verrast te zijn door de grote toestroom koopjesjagers. Volgens hem zijn uiteindelijk alle V&D-filialen die woensdag zouden openen, daadwerkelijk weer in bedrijf gegaan. "Er was links en rechts een klein aanloophobbeltje'', stelde hij. "Als winkels een tijd dicht zijn geweest, kan het zijn dat bijvoorbeeld een kassa even nog niet functioneert.''

In het filiaal in Delft kunnen de mensen na wat technische problemen uiteindelijk rond 11.30 uur naar binnen. Een vrouw komt speciaal voor schoenen, kleding en beddengoed. "En misschien kan ik op de afdeling lederwaren nog wat riemen vinden.'' Een stadsgenoot hoopt voor een zacht prijsje wat schilderattributen te kopen. "Wat kwasten, doeken en verf en misschien ook nog wat voor mijn kleinkind.''

Alle 62 zaken van het failliete warenhuisconcern gaan komende dagen voor drie tot vier weken open om resterende voorraden te verkopen. Lokale media meldden woensdagmorgen dat zich bij diverse filialen problemen voordeden. Bij de ene zaak waren borden voor afprijzingen nog niet binnen, een ander filiaal ging later open door een storing in het kassasysteem.

Het personeel dat de komende weken in de heropende warenhuizen werkt, bestaat voor een groot deel uit uitzendkrachten. Volgens Van de Meent is wel geprobeerd om veel oud-medewerkers van V&D te werven. De curatoren hebben de afgelopen weken overigens al restvoorraden verkocht aan opkopers.

De grootste warenhuisketen van Nederland ging vorige maand definitief ten onder, nadat een doorstart onhaalbaar was gebleken. Supermarktconcern Jumbo lijfde wel de La Place-restaurants van V&D in. De opbrengsten van de tijdelijke heropening gaan naar de schuldeisers. Die hebben meer dan 100 miljoen euro aan vorderingen uitstaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions