Transport Online - Komende dagen intensieve grenscontrole België [UPDATE]

Komende dagen intensieve grenscontrole België [UPDATE]

Komende dagen intensieve grenscontrole België [UPDATE]
22-03-2016 19:08 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - [update 19:08 uur] De grens tussen Nederland en België wordt intensief bewaakt en gecontroleerd. De marechaussee werkt hierbij samen met de politie.

Volgens een woordvoerder van de marechaussee is de grenscontrole bij België in reactie op de aanslagen in Brussel nu weer tijdelijk ingevoerd. "Dat gebeurt zolang het nodig is'', zegt hij.

De grenscontrole gebeurt op basis van steekproeven en informatie waarover de marechaussee beschikt. Daarbij kan het gaan om het controleren van identiteitspapieren en het controleren van voertuigen.

Volgens terrorismecoördinator Dick Schoof worden er honderd extra mensen voor de grenscontrole tussen België en Nederland ingeschakeld. De extra veiligheidsmaatregelen in Nederland zijn "uit voorzorg''.

De politie in België zoekt naar minstens één voortvluchtige verdachte die is te zien op een beeld van een bewakingscamera van vliegveld Zaventem. Belgische media hebben dat beeld gepubliceerd. Schoof: "In België wordt druk gespeculeerd dat er mogelijk nog daders op de vlucht zijn en dat is een extra reden om de grens goed te bewaken. Dat doen de Duitsers en Fransen ook.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions