Clicky


Twee IVECO Stralis voor Van Leeuwen Logistics

Twee IVECO Stralis voor Van Leeuwen Logistics
22-03-2016 16:10 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

SPIJKENISSE - Onlangs heeft IVECO Schouten Spijkenisse een nieuwe IVECO Stralis Hi-Way afgeleverd aan Van Leeuwen Logistics uit Krimpen aan den IJssel. De IVECO trekker is voorzien van de 460pk en 2150Nm sterke Cursor 11 dieselmotor met Hi-eSCR systeem, zonder EGR.

De nieuwe Stralis is een uitbreiding van de vloot van Van Leeuwen Logistics en zal worden ingezet voor diverse (zwaar-) transportwerkzaamheden. Binnenkort zal Van Leeuwen Logistics ook nog een IVECO Stralis bakwagen in gebruik nemen.

Van Leeuwen Logistics uit Krimpen aan den IJssel is ruim 100 jaar geleden begonnen onder de naam “Gebroeders Van Leeuwen.” In de beginjaren werden enkel distributiewerkzaamheden uitgevoerd voor een klein aantal lokale relaties. Het transportbedrijf voert nu 24 uur per dag, 7 dagen per week voor een groot aantal opdrachtgevers zeer diverse transporten uit. Het team van zeer gemotiveerde en vakkundige medewerkers staat garant voor een goede afwerking van elke logistieke uitdaging.

Het wagenpark van Van Leeuwen Logistics is zeer divers met lichte bedrijfswagens voor sneltransport, middelzware vrachtwagens voor pakket-, pallet- en stukgoedservice en zware vrachtwagens voor de grote transportopdrachten en uitzonderlijk vervoer. IVECO Schouten is dan ook trots op de lange relatie met Van Leeuwen Logistics en het leveren en onderhouden van diverse voertuigen in het wagenpark van het transportbedrijf uit Krimpen aan den IJssel.

Onder de cabine van de nieuwe IVECO Stralis van Van Leeuwen Logistics bevindt zicht de FPT Cursor 11 dieselmotor met een vermogen van 460pk en 2150Nm koppel. Op alle zware voertuigen werkt IVECO met het Hi-eSCR systeem. Deze uitlaatgasbehandeling maakt EGR overbodig, wat zorgt voor een schonere verbranding en daardoor een langer onderhoudsinterval en lager brandstofverbruik.

Van Leeuwen Logistics heeft gekozen voor de Stralis met gestuurde voorloopas en Hi-Way slaapcabine, de grootste in het leveringsprogramma van IVECO. Net als de rest van het wagenpark is de nieuwe IVECO Stralis Hi-Way uitgevoerd in de herkenbare groene kleur van het transportbedrijf.