Clicky


 


Heymans plaatst nieuwe sluisdeuren in Wilhelminasluis Zaandam

Heymans plaatst nieuwe sluisdeuren in Wilhelminasluis Zaandam
22-03-2016 14:19 | Werkzaamheden | auteur Redactie [FE]

ZAANDAM - De noordzijde van de Wilhelminasluis in Zaandam is voorzien van twee nieuwe sluisdeuren. Onder toeziend oog van wethouder Addy Verschuren werden de sluisdeuren van 8 bij 8 meter ingehangen in de sluishoofden. Aan de zuidzijde van de sluis worden de nieuwe sluisdeuren morgen ingehangen. De werkzaamheden leveren geen stremming op voor scheepvaartverkeer, omdat het werk wordt stilgelegd wanneer een schip de sluis passeert.

Het plaatsen van de sluisdeuren is het vervolg op de tiendaagse stremming van de sluis begin maart. Toen werden nieuwe sluisdrempels bij de sluishoofden geplaatst. De drempels zijn nodig omdat ze de ‘aanslag’ voor de sluisdeuren vormen en ervoor zorgen dat de sluisdeuren passend sluiten. Ook zorgen ze dat de sluishoofden stabiel/gefixeerd blijven.

Het vernieuwen van de Wilhelminasluis is onderdeel van het programma ‘Vaart in de Zaan!’.

Aanpassen breedtebeperking

Komende weken wordt zowel in de Voorzaan en Zaan het nieuwe remmingwerk van de sluis geplaatst. Het remmingwerk is de constructie waarmee schepen worden afgeremd en waar ze kunnen afmeren. Ook worden de in- en uitgang van de sluis verbreedt, zodat deze vanaf eind april toegankelijk wordt schepen van de grootste klasse (CEMT-klasse Va, max 110 x 11,40 meter).

Daarna vinden er tijdelijk geen uitvoeringswerkzaamheden plaats bij de sluis en zal de bouwplaats tijdelijk worden opgeruimd. Wel wordt aan een nieuw ontwerp voor de sluiskolk gewerkt dat vervolgens medio oktober in uitvoering wordt gebracht.

De Wilhelminasluis, is het hele vaarseizoen 2016 beschikbaar voor beroeps- en pleziervaart.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats