Clicky

 
Transport Online - TLN: Rij niet richting Brussel [UPDATE]

TLN: Rij niet richting Brussel [UPDATE]

TLN: Rij niet richting Brussel [UPDATE]
22-03-2016 14:45 | Transport | auteur Redactie [FE] | ANP

ZOETERMEER - [update 14:45 uur] Transport en Logistiek Nederland heeft dinsdgaochtend haar leden geadviseerd niet naar Brussel te rijden.

"Door de aanslagen in Brussel heerst er chaos op de wegen in en rond de stad Brussel. Het telefoonnetwerk wordt ook zwaar belast. Wellicht ten overvloede willen wij het advies geven om niet richting Brussel te rijden. Overleg met uw opdrachtgever over uitstel van eventuele afspraken van vandaag en de rest van deze week", aldus een TLn woordvoerder.

"De gouverneur van Vlaams Brabant en de wegpolitie vragen aan weggebruikers om het oostelijke deel van de Brusselse ring in de omgeving van de luchthaven van Zaventem te vermijden. De lus naar de toegangsweg tot de luchthaven is afgesloten. De tunnels in Brussel zijn eveneens afgesloten. Aan de grens tussen België en Frankrijk zullen controles ingesteld worden."

Verladersorganisatie EVO en exportvereniging Fenedex waarschuwen ondernemers voor vertraging als gevolg van de extra grenscontroles. "Dit is met name het geval bij de grensovergang bij Lille, die (tijdelijk) is gesloten'', schrijven zij. Maar ook Nederland, Duitsland en Luxemburg hebben strengere controles aangekondigd.

Ook het luchtvrachtvervoer wordt getroffen. Nu Zaventem gesloten is, wijken vrachtvliegtuigen uit naar andere luchthavens als Schiphol, Luik en Frankfurt. Vooral voor handelaren in en producenten van medicijnen is dat vervelend, aldus EVO en Fenedex. Zij verschepen hun producten juist vaak per vliegtuig omdat ze snel op de plaats van bestemming moeten zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats