Clicky


Frankrijk sluit grens niet maar verscherpt grenscontroles [UPDATE]

Frankrijk sluit grens niet maar verscherpt grenscontroles [UPDATE]
22-03-2016 15:38 | Weer en Verkeer | auteur ANP

BRUSSEL - [update 15:00 uur] Frankrijk heeft de controles langs de Belgische grens verscherpt, maar de grens is open. Dit heeft de gouverneur van de Belgische provincie West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, dinsdag gezegd. Hij reageerde op de bewering in Franstalige Belgische media dat Frankrijk de grens zou sluiten als gevolg van de bloedige aanslagen dinsdag in de Belgische hoofdstad.

De Fransen hebben uit veiligheidsoverwegingen wel alle schoolreisjes naar bestemmingen in België afgelast.

België heeft ondertussen grensbewakers uit de grensplaats De Panne teruggetrokken en naar de luchthaven van Oostende gestuurd om daar bij de beveiliging te helpen.

In Nederland zijn ook de grenscontroles langs de Belgische grens verscherpt. De marechaussee voert ook extra patrouilles uit op luchthavens.

Rond 12:20 uur meldt een vrachtwagenchauffeur aan Transport Online: "Ik ben zojuist de grens bij Bouillon N58 overgekomen (Frankrijk-België). Hier nog niets te zien.

Om 12:30 uur meldt een andere chauffeur: "Kleine grens bij Menen is vrije doorgang. Kon probleemloos zonder controle met truck de grens over."

Rond 13:00 uur meldt een andere chauffeur dat bij de Belgisch-Franse grens bij Bruly in Couvin, de N5, een grenscontrole is. "Er staan drie voeruigen en gewapende agenten met mitrailleur."

Om 15:00 uur meldt een chauffeur dat hij onderweg is naar Calais. "De overgang bij Adinkerke is vrij doorgaanbaar. Geen politie te bekennen", meldt hij. Eenmaal aangekomen in Calais is hij minder optimistisch: "Bij de Eurotunnel is het een puinhoop. Er moet rekening gehouden worden met flinke vertragingen."

Duitsland

Duitsland heeft dinsdag de bewaking bij vliegvelden, treinstations en de grensovergangen naar België, Frankrijk, Nederland en Luxemburg naar aanleiding van de aanslagen in Brussel verscherpt. Dat heeft de federale politie meegedeeld.

Op de luchthaven en het centraal station van Frankfurt was duidelijk meer politie aanwezig.


Oproep: Transportbedrijven die chauffeurs in de buurt hebben, of chauffeurs die ter plekke tegen dichte grenzen of grenscontroles oplopen, laat ons weten hoe de situatie ter plekke is: redactie@transport-online.nl