Clicky


Onderhandelingen vakbonden en ID Logistics verlopen moeizaam

Onderhandelingen vakbonden en ID Logistics verlopen moeizaam
21-03-2016 10:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

TILBURG - De onderhandelingen die FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen voeren bij ID Logistics (IDL) over één nieuwe collectieve arbeidsvoorwaardenovereenkomst, verlopen moeizaam. "De logistiek dienstverlener wil een versobering van een aantal arbeidsvoorwaarden. Dit strookt niet met de wensen die de werknemers in kantinebijeenkomsten hebben geuit", aldus FNV Transport & Logistiek.

Binnen ID Logistics bestaan op dit moment twee arbeidsvoorwaardelijke reglementen; één voor werknemers van IDL Benelux (voorheen in dienst bij Sony) en één van toepassing op medewerkers van IDL Tilburg. De directie van IDL wil tot één nieuw pakket arbeidsvoorwaarden komen, zodat er geen ongelijkheid bestaat tussen directe collega’s.

'Van versobering kan geen sprake zijn'

De vakbonden vinden deze harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden geen onlogische stap. Van een versobering van de arbeidsvoorwaarden voor met name de werknemers van IDL Benelux kan echter in de ogen van de vakbonden én hun geraadpleegde leden geen sprake zijn.
 
Richlinde Seegers-Wackers van FNV Transport & Logistiek: “IDL heeft door bedrijfsovername willens en wetens werknemers met hun huidige arbeidsvoorwaardenpakket mee overgenomen en werknemers hebben opgebouwde rechten uit het verleden. De vakbondsonderhandelingsdelegatie onderhandelt dan ook vanuit die achtergrond.”

Volgende onderhandeling 25 maart

Op vrijdag 25 maart zitten de vakbonden en IDL weer bij elkaar. Seegers-Wackers: “We zullen zien of we tot een resultaat kunnen komen, dat het waard is om aan de leden voor te leggen.”