Transport Online - 'Abdeslam plande aanslagen vanuit Brussel'

'Abdeslam plande aanslagen vanuit Brussel'

'Abdeslam plande aanslagen vanuit Brussel'
20-03-2016 18:59 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL (ANP) - De vrijdag opgepakte terreurverdachte Salah Abdeslam was klaar om nieuwe aanslagen te plegen vanuit Brussel. Dat heeft de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zondag gezegd tijdens een panelgesprek over terreur op het Brussels Forum, een jaarlijkse bijeenkomst van Noord-Amerikaanse en Europese politieke en economische leiders en intellectuelen.

"De eerste commentaren die we gisteren kregen van Salah Abdeslam, waren dat hij naar het Stade de France wilde gaan om zichzelf op te blazen, maar dat hij ervan afzag. We weten niet waarom", aldus Reynders.

"De volgende brok informatie die we kregen, was dat hij klaar was om opnieuw te beginnen vanuit Brussel. En dat is een mogelijke realiteit, want we hebben veel zware wapens gevonden, en we zien een nieuw netwerk van mensen rond hem in Brussel."

Volgens Reynders was de arrestatie van de terreurverdachte het resultaat van nauwkeurig speurwerk van de Belgische politie. Er zijn nu bijna dertig betrokkenen van de aanslagen in Parijs bekend, zei Reynders verder. Er zijn nog meerdere andere betrokkenen op de vlucht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions