Transport Online - Ultimatum bonden aan Jumbo over cao

Ultimatum bonden aan Jumbo over cao

Ultimatum bonden aan Jumbo over cao
18-03-2016 20:47 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Jumbo heeft tot dinsdag middernacht om een staking in zijn distributiecentra te voorkomen. De vakbonden hebben de unanieme steun van hun leden voor acties en hebben een ultimatum gestuurd naar de supermarktketen. Dat zei bestuurder Henk van der Ploeg van vakbond FNV.

FNV en CNV bereikten deze week een voorlopig akkoord met onderhandelaars van Jumbo over een nieuwe cao. De top van het concern zette daar echter twee uur later een streep door.

De bonden willen met de acties afdwingen dat het bedrijf de gemaakte afspraken alsnog nakomt. "We kunnen wel gaan praten, maar dan over de toekomst, want over de komende periode hebben we al een akkoord en die deal moeten ze gewoon nakomen", aldus Van der Ploeg.

De bonden mikken met hun acties op het voor supermarkten belangrijke paasweekeinde. "Mensen doen donderdag, vrijdag of zaterdag hun inkopen voor Pasen. Het ligt dus voor de hand dat we voor die tijd actie ondernemen, tenzij Jumbo over de brug komt", meldde de vakbondsbestuurder.

Stakingen kunnen al snel tot lege schappen leiden, vooral op de versafdelingen. ,,Dat heeft heel snel effect, want het gaat om de paasleveringen."

Jumbo laat in een reactie weten het te betreuren dat de bonden met acties dreigen. Volgens financieel topman Ton van Veen is de loonstijging van 1,75 procent in een jaar tijd, waarover eerder een akkoord werd gesloten, nu onbespreekbaar. "Vergelijk het maar met te hard rijden in de mist. Of de snelheid moet omlaag of het vooruitzicht moet worden verbeterd."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions