Clicky


'Salem Abdeslam levend gepakt in Molenbeek' [update]

'Salem Abdeslam levend gepakt in Molenbeek' [update&video]
18-03-2016 17:20 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - De gezochte terrorist Salah Abdeslam zou vrijdag in de Brusselse wijk Molenbeek zijn neergeschoten. Dit meldde de krant La Dernière Heure. Bij de nieuwe klopjacht op Abdeslam zijn in Brussel vrijdagmiddag naar schatting tien schoten gelost, meldden andere media.

Abdeslam wordt gezocht in verband met de bloedige aanslagen in Parijs in november vorig jaar. Speciale politie-eenheden zijn samengetrokken bij een pand in de Vierwindenstraat in Molenbeek. Voor het pand zijn volgens ooggetuigen twee mensen neergeschoten. Volgens La Dernière Heures is een van hen Abdeslam.

De politieactie zou eerder al zijn voorbereid en zou zaterdag beginnen, maar is volgens Belgische media vervroegd. Dat is een gevolg van de bekendmaking van vrijdag dat de recherche vingerafdrukken van Abdeslam heeft gevonden in een ander deel van de Belgische hoofdstad, Vorst.

[update :17:50]

De Belgische politie heeft bevestigd dat terreurverdachte Salah Abdeslam is aangehouden bij een grote politieactie in Molenbeek. Dat heeft een woordvoerder gezegd tegen de zender VTM. De Belgisch-Franse Abdeslam zou bij de actie in de benen zijn geschoten. Bij de politieactie is nog een gewonde gevallen.