Clicky

 
Transport Online - Agnes Jongerius: Calais route is verbeterd, maar nog niet veilig [+video]

Agnes Jongerius: Calais route is verbeterd, maar nog niet veilig

Agnes Jongerius: Calais route is verbeterd, maar nog niet veilig [+video]
18-03-2016 16:34 | Politiek | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De werksituatie voor vrachtwagenchauffeurs die naar Groot-Brittannië rijden is nog niet veilig. Een aantal maatregelen van de Franse overheid en Eurotunnel heeft de situatie verbeterd, maar er is nog steeds sprake van een onveilige situatie. Daarom is het advies om na Gent geen stop meer te maken onverminderd van kracht.

De ontruiming van een deel van het vluchtelingenkamp bij Calais heeft ervoor gezorgd dat het idee bestaat dat alles weer rustig is, maar dat is niet waar. Chauffeurs ondervinden nog altijd overlast en zien dat de problemen zich verschuiven naar Duinkerken en België. Recentelijk is Europarlementariër Agnes Jongerius (PvdA) een avond meegereden met een Nederlandse chauffeur van de firma Visbeen.

"Het is zwaar voor chauffeurs. Ik ben nu één keer meegereden en heb respect voor de mensen die deze route meerdere keren per week moeten rijden. De spanning en dreiging zijn nog steeds voelbaar aanwezig. Uiteindelijk zijn vluchtelingen en vrachtwagenchauffeurs allebei het slachtoffer van een falend Europees beleid. Het is heel goed dat er nu eerste stappen zijn gezet maar als we niet alert zijn verschuift het probleem naar andere plaatsen", aldus Agnes Jongerius.

Voor de transportsector is de schade groot. De langere wachttijden, ontevreden klanten en extra beveiliging en controle lopen flink in de cijfers. De sector is tevreden dat er maatregelen worden genomen, maar verwacht nu wel dat er binnen Europa aan een structurele oplossing gewerkt wordt.

"Nu niet wegkijken, want het is niet normaal dat chauffeurs in Europa onderweg niet kunnen stoppen. De ontruiming is een eerste stap, maar zeker niet de oplossing. Het blijft voor zowel de vluchtelingen als voor onze vrachtwagenchauffeurs een vreselijke en onzekere situatie."  

Aangezien het probleem zich waarschijnlijk meer richting België zal bewegen heeft Agnes Jongerius in de komende weken afspraken gemaakt met haar Belgische collega’s om ook bij onze Zuiderburen de druk flink op de ketel te houden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions