Clicky

 
Transport Online - Hongaarse vrachtwagenchauffeur in Britse cel na ontduiken tol [+foto]

Hongaarse vrachtwagenchauffeur in Britse cel na ontduiken tol

Hongaarse vrachtwagenchauffeur in Britse cel na ontduiken tol [+foto]
18-03-2016 16:18 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

NORTON CANES(GB) - Een Hongaarse vrachtwagenchauffeur kan 20 weken de cel in nadat hij in tegengestelde richting over de Britse M6 reed om zo de tol te ontlopen.

De man had al verschillende U-bochten verkeerd genomen en reed aan de verkeerde kant van de weg. De 54-jarige Hongaarse chauffeur werd donderdag door de politie opgepakt en vrijdag mocht hij voor de rechtbank verschijnen.

De chauffeur gaf in eerste instantie, bij zijn aanhouding, aan dat hij verdwaald was geraakt doordat zijn navigatie die hem de verkeerde kant opstuurde. Echter voor de rechtbank verklaarde de man, die al 10 jaar als chauffeur werkzaam is, dat hij geen geld had om de tol te betalen en dat hij zeker wist dat zijn werkgever het ook niet terug zou betalen en dat het voor hem veel geld zou zijn geweest.

De man stond in tranen voor de rechtbank vrijdag.

De rechter oordeelde dat de man tot nu toe van goed gedrag was geweest maar dat er in dit geval wel verzwarende omstandigheden meewogen. De man reed namelijk 's avonds, in het donker, tegen het verkeer in en reed bijna een aantal tegenliggers aan.

De Hongaar werd schuldig bevonden aan gevaarlijk rijgedrag en kreeg 20 weken gevangenisstraf, een schorsing van 12 maanden en een rijverbod van 18 maanden.

Het Britse wegennet is grotendeels tolvrij, maar voor enkele bruggen en tunnels moet tol betaald worden, evenals de M6Toll bij Birmingham.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats