Clicky


Vingerafdrukken Salah Abdeslam in flat Vorst

Vingerafdrukken Salah Abdeslam in flat Vorst
18-03-2016 14:24 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - In de flat in de Brusselse gemeente Vorst waar de politie deze week op een regen van kogels werd onthaald zijn de vingerafdrukken en dna-sporen van Salah Abdeslam aangetroffen, die wordt gezocht in verband met de terreuraanslagen van 13 november in Parijs. Dat heeft het federaal parket vrijdag meegedeeld.

Agenten werden eerder deze week meteen onder vuur genomen toen ze voor een onderzoek bij de flat aanklopten. In de antiterreuroperatie die volgde schoot de politie een 35-jarige Algerijn dood. Bij hem werden een kalasjnikov aangetroffen en een vlag van de terreurgroep Islamitische Staat.

Twee andere mogelijke schutters wisten te ontkomen. Het lijkt er op dat een van hen Abdeslam was, die sinds de aanslagen in Parijs voortvluchtig is.

Salah Abdeslam wordt ervan verdacht drie terroristen te hebben afgezet bij het Stade de France. Zijn broer Brahim, die zichzelf in Parijs opblies, werd donderdag in Brussel begraven. Salah Abdeslam zou zelf ook van plan zijn geweest om zich op te blazen.