Clicky

 
Transport Online - Justitie vervolgt schietende agent

Justitie vervolgt schietende agent

Justitie vervolgt schietende agent
17-03-2016 19:46 | Binnenland | auteur ANP

ROERMOND - Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt een 54-jarige agent die op 31 mei vorig jaar in Susteren een verdachte in zijn benen schoot voor zware mishandeling. Dat bleek donderdag tijdens een regiezitting van de rechtbank in Roermond.

De agent ging achter een 30-jarige inwoner uit Sittard aan, na een melding dat de man met vuurwerk tegen een voordeur van een woning in Susteren had gegooid. Toen hij niet reageerde op een waarschuwingsschot, schoot de agent hem in voet en been.

Volgens het OM gebruikte de agent onnodig vuurwapengeweld tegen een man die psychotisch was en niet wist wat hij deed.

De verdediging wijst erop dat het incident zich afspeelde vlak nadat justitie een groot aantal verdachten in de Limburgse Bandidoszaak had opgepakt. Ook waren enkele weken eerder aanslagen op woningen van leden van de motorclub Bandidos in onder meer Susteren geweest. Dat speelde allemaal mee. De agent verkeerde in de veronderstelling dat er sprake was van zo'n aanslag, aldus zijn advocaat.

Daarnaast zou de agent last hebben van een post traumatisch stress syndroom (PTSS). Donderdag liet het OM weten om die reden een psychiatrisch rapport op te laten stellen over de gemoedstoestand van de agent toen hij de man neerschoot.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden