Clicky


Silk Way Group verbetert vrachtactiviteiten met cloudbased Global Air Messaging Gateway

Silk Way Group verbetert vrachtactiviteiten met cloudbased Global Air Messaging Gateway
17-03-2016 16:55 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

AMERSFOORT - Descartes Systems Group, wereldleider in integratie van handelsverkeer tussen logistiek intensieve organisaties, maakte vandaag bekend dat luchtvaartmaatschappij Silk Way West Airlines gebruik maakt van de cloudbased Global Air Messaging Gateway van Descartes.

De luchtvaartmaatschappij is onderdeel van de in Azerbeidzjan gevestigde luchtvaartorganisatie Silk Way Group. Met de oplossing realiseert Silk Way West Airlines hogere servicestandaarden en minimaliseert de maatschappij haar kosten dankzij uitbreiding en automatisering van luchtvrachtcommunicatieprocessen, zoals de electronic Air Waybill (eAWB).

“In een sector met kleine marges moeten we samenwerken met onze handelspartners om kosten te verlagen en efficiëntie te maximaliseren door handmatige en papieren processen zoveel mogelijk te voorkomen”, zegt Kamran Gasimov, CEO van Silk Way West Airlines.

“We zetten nu een belangrijke stap richting de realisatie van deze voordelen. Dankzij de verbindingsoplossing voor luchtvracht van Descartes hebben we de technologie in huis om te voldoen aan huidige en toekomstige elektronische-communicatie-initiatieven, zoals de eAWB.”

De Global Air Messaging Gateway van Descartes faciliteert de geautomatiseerde connectie tussen vervoerders en handelspartners, en helpt de voortgang van de verzending realtime te monitoren en tijdig statusupdates te communiceren met zowel verzenders als ontvangers. De oplossing maakt gebruik van het cloudbased Global Logistics Network™ van Descartes (Descartes GLN™), een oplossing voor multimodale elektronische-data-uitwisseling tussen bedrijven.

Descartes GLN biedt gebruikers een uitgebreid pakket van diensten die het complete vrachtmanagementproces omvatten, waaronder contractmanagement, boekingen, tracking, archivering en beveiligings- en handelscompliance.

“We zijn blij dat Silk Way West Airlines de operationele prestaties verbetert en betere klanttevredenheid behaalt met de snelle inzet van onze messaging gateway-oplossing via Descartes GLN”, zegt Jan Markill, Sales Director EMEA bij Descartes.

“Al twintig jaar lang helpen we vervoerders wereldwijd om zoveel mogelijk elektronische processen in te zetten, en we blijven bouwen aan deze langetermijnmissie om de luchtvaartindustrie op grote schaal te automatiseren en te verbeteren.”

Silk Way West Airlines is opgericht in 2012 in de republiek Azerbeidzjan. Opererend onder de IATA-code 7L, bestaat de vloot uit drie B747-8F-type vliegtuigen en twee vliegtuigen van het B747-4F-type. In korte tijd is Silk Way West Airlines een officieel IATA-lid geworden en de maatschappij is trots om door Boeing te zijn vernoemd tot ‘een van de toonaangevende bedrijven’ binnen de vrachtvluchttransportsector. Met meer dan vijftig bestemmingen in de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten, het Verre Oosten en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) biedt Silk Way West Airlines service op maat, die voldoet aan de wensen van klanten.