Clicky


Bolsius en Vos Logistics verlengen logistieke samenwerking opnieuw voor vijf jaar

Bolsius en Vos Logistics verlengen logistieke samenwerking opnieuw voor vijf jaar
17-03-2016 16:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

OSS - Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics en kaarsenproducent Bolsius hebben hun samenwerking opnieuw verlengd met 5 jaar tot 2020. Vos Logistics is sinds 1998 Bolsius’ partner voor wereldwijde opslag en distributie. Daarbij neemt Vos Logistics vanuit haar distributiecentrum in Helmond (Nederland) ook de toegevoegde waarde activiteiten als handling en het bouwen en verpakken van winkeldisplays voor haar rekening. De jarenlange samenwerking tussen beide bedrijven is gebaseerd op een cultuur van continu verbeteren volgens de Lean Six Sigma methodiek.

Bolsius, met eigen fabrieken in Boxmeer (Nederland) en Kobylin (Polen) heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Dit heeft geleid tot een verbreding van het productportfolio en veranderingen in het klantenbestand.

Bas Kersten, Supply Chain Manager bij Bolsius: "Wij verwachten de komend jaren een verdere groei. Onze partners moeten dan ook in staat zijn met hun dienstverlening met ons mee te bewegen. Door voortdurend te anticiperen op onze veranderingen heeft Vos Logistics de afgelopen jaren sterk bijgedragen aan onze groei. Om die reden werken wij ook in de komende jaren graag met hen samen om onze logistiek te optimaliseren."

Vos Logistics blijft vanuit het distributiecentrum in Helmond voor Bolsius werken. Om in de groeiontwikkelingen van Bolsius te voorzien zal meer opslagcapaciteit en ruimte voor handling en orderfulfilment worden vrijgemaakt. Het distributiecentrum in Helmond heeft een opslagcapaciteit van 43.500 m² en een personeelsbestand van circa 80 mensen.

In de afgelopen jaren is het magazijn deels omgebouwd naar smalle gangen, voor onder andere de opslag van dubbel gestapelde pallets, en is het aandeel multi-orderpicking verder toegenomen. De toegevoegde waarde diensten, zoals het bouwen van displays, zijn uitgebreid en worden deels uitgevoerd door een in-house afdeling van de sociale werkplaats van de Atlant groep uit Helmond. Dit past in het beleid van beide bedrijven ten aanzien van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Verder wordt dit jaar een nieuwe sprinklerinstallatie geïnstalleerd om de veiligheid van het pand en de mensen verder te verbeteren.

Toine van Gils, Director Contract Logistics bij Vos Logistics: "Onze processen en systemen zijn naadloos geïntegreerd met die van Bolsius; wij zijn in feite een verlengstuk van onze klant. Het seizoenspatroon, met een sterke piek voor opslag en handeling in de tweede helft van het jaar, maakt dat één van onze waarden, ‘agility’, hier echt inhoud krijgt. Flexibiliteit om capaciteit op- en af te schakelen en te anticiperen op onverwachte omstandigheden is belangrijk. De wil en het commitment van beide bedrijven om samen continu te verbeteren is voor mij persoonlijk inspirerend en leidt in de praktijk daadwerkelijk tot verbeteringen."