Sluisdeuren Koninginnensluis gelicht

Sluisdeuren Koninginnensluis gelicht
17-03-2016 11:39 | Werkzaamheden | auteur Redactie [FE]

VREESWIJK - Op maandag 21 maart 2016 licht Rijkswaterstaat de sluisdeuren van het middelste sluishoofd in de Koninginnensluis, waardoor de sluis tijdelijk gestremd is voor alle vaarverkeer. Met de start van het recreatieseizoen, vrijdag 25 maart (Goede Vrijdag), is de sluis weer bevaarbaar. Er wordt onderzocht waarom de nieuwe sluisdeuren, die eind maart 2015 zijn geplaatst, niet optimaal sluiten.

Werkzaamheden

Vrijdag 18 maart meert kraanschip 'De Biesbosch' af aan de Merwedezijde om vanaf maandag 21 maart de sluisdeuren van het middenhoofd te kunnen uithijsen. Dan worden zowel de deuren als het sluishoofd gemeten. Na controle en bijstelling worden de sluisdeuren teruggeplaatst. De werkzaamheden vinden tussen 07:00 en 17:00 uur plaats. Bij tegenvallende werkzaamheden kunnen de werkzaamheden plaatsvinden tussen 06:00 uur en 22:00 uur. De omgeving kan enige geluidshinder ondervinden. De aannemer probeert dit tot een minimum te beperken.

Het wegverkeer heeft geen hinder van de werkzaamheden. Vanaf vrijdag 25 maart is de sluis weer bevaarbaar.

Ambachtelijke sluisdeuren

Eind maart 2015 zijn de nieuwe en op ambachtelijke wijze gemaakte sluisdeuren op hun plek geplaatst en passend gemaakt. In het afgelopen jaar is na veelvuldig gebruik van deze nieuwe sluisdeuren gebleken dat deze niet optimaal sluiten. Daarom is ervoor gekozen de sluisdeuren en het sluishoofd te onderzoeken.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,795
Diesel1,489

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden