Clicky


Twee-assige Pacton dieplader voor DKJ Transport

Twee-assige Pacton dieplader voor DKJ Transport
17-03-2016 10:44 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ALBLASSERDAM - Recent leverde Pacton een 2-assige dieplader aan DKJ Transport uit Alblasserdam. De oplegger is voorzien van 11-tons BPW assen met trommelremmen, waarvan de laatste uitgevoerd als fusee-as om de manoeuvreerbaarheid te vergroten. Om de vele verschillende soorten lading te kunnen zekeren zijn er diverse soorten lading vastzet voorzieningen geplaatst, zoals:

  • twee keer dertien stuks bindogen met een capaciteit van 8-ton
  • twee keer tien rongkokers 96x66x6 mm in de randprofielen en vier dwarsrijen.
  • acht Laxø twistlocks voor het vastzetten van 20' en 40' containers.

Om hoge lading te kunnen vervoeren is ervoor gekozen om de oplegger als dieplader uit te voeren, met een chassishoogte in het diepbed van 430 mm. De oplegger is uitgevoerd met twee rijstanden om in de gevallen waar het belangrijk is een betere bodemvrijheid te hebben.

Daarnaast is deze voorzien van aanpassingen voor het transport van brede lading. Zo is deze  voorzien van breedteborden en UNP strips voor het aanhaken van oprijrampen, zowel aan de achterzijde als bij de zwanenhals.

DKJ Transport uit Alblasserdam is gespecialiseerd in het transport van en naar Noorwegen. Inmiddels hebben zij hiervoor een 20-tal veelal multifunctioneel inzetbare opleggers. De gekochte dieplader is speciaal voor transport van machines, voertuigen en de offshore ontwikkeld. Zij hebben deze besteld met het oog op de toekomst, om hun klanten zo nog beter van dienst te kunnen zijn.