FlixBus richt pijlen op Groot-Brittannië en Spanje

FlixBus richt pijlen op Groot-Brittannië en Spanje
17-03-2016 10:27 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

MÜNCHEN/BERLIJN/MILAAN - FlixBus, grootste aanbieder van langeafstandsbussen in Europa, breidt uit naar Groot-Brittannië en Spanje. Vanaf 24 maart zullen de FlixBussen zonder tussenstops twee keer per dag tussen Londen en Parijs rijden. Met slechts één transfer wordt Londen met ruim zestig internationale bestemmingen in zes landen verbonden.

Tegelijkertijd begint FlixBus met dagelijkse verbindingen vanaf Barcelona via Frankrijk naar Italië. Nieuwe lijnen, hogere frequenties en directe verbindingen met Centraal Europa zullen eind van de lente starten. Meer verbindingen in Groot-Brittannië en Spanje staan op de planning.

Slechts de eerste stappen naar de nieuwe markten

André Schwämmlein, FlixBus oprichter en Managing Director: "De nieuwe grensoverschrijdende lijnen vanaf Londen en Barcelona zijn onze eerste stappen naar deze nieuwe markten. De Britse hoofdstad zal straks 6 keer per dag overdag en ’s nachts met continentaal Europa verbonden zijn. Meer verbindingen naar Catalonië starten in april. Binnenkort zullen we onze service naar meer bestemmingen in Engeland en Spanje uitbreiden."

Tickets zijn al beschikbaar vanaf € 9. De splinternieuwe bussen zijn uitgerust met gratis Wi-Fi, stopcontacten, extra beenruimte en de passagiers kunnen tot drie stuks bagage meenemen. Tickets kunnen geboekt worden via de FlixBus App, op de website of in reisbureaus. Annuleringen en/of wijzigen van de rit kunnen kosteloos worden gemaakt en dit is tot 15 minuten voor vertrek mogelijk. Met de nieuwe lijnen biedt FlixBus op dit moment 80.000 dagelijkse verbindingen naar 700 bestemmingen in 18 landen aan.

Disrupting the market - Duits startup groeit uit tot Europese speler

In 2015 startte FlixBus, als onbetwistbare marktleider in Duitsland, met de globalisering van zijn bedrijfsmodel. Grensoverschrijdende verbindingen naar Scandinavië en nationale netwerken in Frankrijk, Italië en Nederland waren de eerste stap. In 2016 wil de voormalige start up in Centraal en Oost-Europa uitbreiden. Vanuit de hoofdkantoren in München, Berlijn, Parijs, Zagreb en Milaan plant FlixBus in heel Europa de groene bussen. Het afgelopen jaar heeft FlixBus ruim 20 miljoen passagiers vervoerd. De internationale uitbreiding is gesteund en mede mogelijk gemaakt door de Amerikaanse investeerder General Atlantic.

Eén visie: Europa groen maken

Geïnspireerd door de “shared mobility trend” biedt FlixBus een alternatief voor individueel transport en een duurzame manier van reizen voor elk budget. In 2015 vervoerden de,  onlangs geïntroduceerde, langeafstandsbussen in Duitsland voor het eerst meer passagiers dan de binnenlandse vluchten.

André Schwämmlein: “We hebben de manier van reizen al veranderd. Onze visie is nu om klanten in heel Europa de zelfde groene ervaring aan te bieden – in Londen, Barcelona of Rome.”NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden