Clicky


Garage- en Transportbedrijf Marsman uit Zwartsluis failliet

Garage- en Transportbedrijf Marsman uit Zwartsluis failliet
17-03-2016 08:25 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

ZWARTSLUIS - Voor de rechtbank van Overijssel is woensdag 16 maart Garage- en Transportbedrijf Marsman, beter bekend als Marsman Logistiek, failliet verklaard. Naast Marsman is ook Internationaal Transportbedrijf K. van den Berg failliet verklaard. Dit transportbedrijf nam Marsman in  2013 over.

Transport Online kreeg vorige week al signalen van chauffeurs die bij het bedrijf werkzaam zijn dat er grote problemen waren bij het transportbedrijf en dat zij vreesden voor een faillissement.

Chauffeurs meldden vorige week dat tankpassen waren geblokkeerd en dat zij bang waren dat wanneer er een faillissement uitgesproken zou worden ze ook langer zouden moeten wachten op hun salaris.

Volgens de Kamer van Koophandel werkten bij beider bedrijven in totaal 50 werknemers.

De oorzaak voor het faillissement is nog niet bekend. Mr. Claassen, curator van het failliete bedrijf, was donderdag niet bereikbaar voor een toelichting.

Marsman Logistiek is een logistiek dienstverlener op het gebied van opslag, handling en transport met specialismen in volumetransport, tapijtvervoer en containerhandling.

In 1934 werd Garage- en Transportbedrijf Marsman B.V. opgericht door grootvader Jan Marsman. Hij was aanvankelijk timmerman, maar maakte de sprong in de vrachtwagen met een dagelijkse bodedienst tussen Zwolle, Hasselt en Zwartsluis.

Door de jaren heen kwam er uitbreiding naar verschillende transporttakken waaronder melktransport. Het werkgebied breidde zich uit over het hele land. In de jaren '60 zette de tweede generatie haar eerste stappen in het familiebedrijf.