Clicky

 
Transport Online - Douanier liet tegen betaling containers met drugs door

Douanier liet tegen betaling containers met drugs door

Douanier liet tegen betaling containers met drugs door
16-03-2016 14:05 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De FIOD en de Rijksrecherche hebben begin maart in Rotterdam een douanier aangehouden op verdenking van corruptie, het schenden van zijn ambtsgeheim, betrokkenheid bij drugssmokkel en witwassen. De man is gisteren door de rechtbank in bewaring gesteld voor 14 dagen.

Het vermoeden is dat de douanier jarenlang betrokken was bij drugssmokkel. Hij werkte in de Rotterdamse haven. Hij zou tegen betaling ervoor hebben gezorgd, dat bepaalde containers niet gecontroleerd zouden worden. In die containers zat vermoedelijk drugs verstopt.

Hoeveel de verdachte hiermee heeft verdiend is onderwerp van onderzoek. Het gaat vermoedelijk om tonnen. De echtgenote van de douanier wordt verdacht van witwassen.

Misdaad mag niet lonen

Op 30 januari hebben de FIOD en Rijkrecherche twee woningen in Rotterdam en Dieren doorzocht. Er is beslag gelegd op duizenden euro’s contant geld.

Corruptie ernstig

Voor een goed functioneren van de democratische rechtstaat is fundamenteel dat burgers vertrouwen hebben in het openbaar bestuur. Dit vertrouwen wordt beschaamd indien personen die bij de overheid werkzaam zijn of een openbaar ambt bekleden, zich niet integer gedragen en vanuit hun ambt de invoer van verdovende middelen faciliteren.

Het is algemeen bekend dat verdovende middelen een ernstige bedreiging vormen voor de volksgezondheid en dat een aanmerkelijk deel van de criminaliteit direct of indirect haar oorsprong vindt in het gebruik van verdovende middelen. Dat is ernstig en daarom treedt de overheid hiertegen op.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  KLG EUROPE
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden