Clicky


'Instorten trailer A67 niet fout van berger'

'Instorten trailer A67 niet fout van berger' [+foto's&video]
16-03-2016 10:38 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

SOMEREN - Dinsdagmiddag ging het op de A67 goed mis. Een trailer met hangend vlees stortte compleet in elkaar, volgens zeggen zou dat zijn gekomen door het verplaatsen. Pascal, betrokken bij de berging ergerde zich mateloos aan dit verhaal. Volgens hem zit het verhaal toch iets anders in elkaar legt hij woensdagochtend uit aan Transport Online.

"De vrachtwagen waar het om gaat heeft dinsdagmiddag nadat hij een verkeerscontrole heeft gehad op papieren en gewicht weer de rit mogen vervolgen. Tien minuten nadat hij weer op de snelweg rijdt merkt de chauffeur dat zijn trailer schuin gaat hangen en begint af te remmen", vertelt Pascal.

"Bij controle blijkt dat de opbouw van de trailer spontaan is afgescheurd en daardoor op de banden drukt. De chauffeur besluit om de combinatie te laten staan en niks te doen. Door het gewicht van de lading hangend vlees scheurt de opbouw alleen maar verder en dreigt alles op de A67 te vallen. In tijd van een half uur is de volledige opbouw losgescheurd van de vloer en het lichte chassis bezweken onder het gewicht", vervolgt Pascal zijn verhaal.

"De problemen worden steeds groter op de A67 en Rijkswaterstaat roept de hulp van een berger in. Het voertuig staat volledig op instorten en dreigt de volledige A67 lam te leggen. De berger geeft aan door middel van twee mobiele kranen die de trailer tegenhouden, het voertuig een stuk te kunnen verplaatsen om de A67 zo snel mogelijk weer vrij te krijgen. Het plan lukt en de hoofdrijbaan wordt snel daarna vrij gegeven."

"Inmiddels zijn er twee schade experts gearriveerd. De trailer staat op de afrit maar blijft inzakken en kraken. Mensen erin om de lading eruit te halen? Nee, veel te gevaarlijk! Experts keuren ter plaatse de lading af. De lading moet worden afgevoerd naar de Rendac. Het kenteken van de trailer wordt ingenomen door de politie want hij mag niet meer de weg op. De expert verklaart de trailer ter plaatse total loss", gaat Pascal verder.

Het voertuig blijkt vervolgens niet meer te verplaatsen. Dat is veel te gevaarlijk geworden en er is geen alternatieve plaats. "Snel wordt besloten om het voertuig ter plaatse te ontleden en de lading afzonderlijk van de polyester trailer af te voeren. Omdat betrokken instanties de afrit snel weer open willen hebben, en er niets meer te redden is werd besloten om de trailer plat te drukken."

Na sloop is het hout afgevoerd. De constructie was dusdanig verrot, volgens Pascal, dat deze trailer absoluut een gevaar op de weg was.