Vijfde aanhouding in ontvoeringszaak vrachtwagenchauffeur

Vijfde aanhouding in ontvoeringszaak vrachtwagenchauffeur
16-03-2016 09:58 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

MONTFOORT - De politie heeft een vijfde aanhouding gedaan in het onderzoek naar de ontvoering van een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuw-Lekkerland in oktober 2015. Een 56-jarige man uit Apeldoorn is maandag aangehouden. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Daarnaast meldt de politie dat zij een loods hebben doorzocht aan de Waardsdijk in Montfoort in verband met de zaak.

De chauffeur werd op dinsdag 27 oktober 2015 rond half acht op de Vrouwe Huisjesweg (N217) in Mijnsheerenland door nepagenten uit zijn vrachtwagen gehaald. Hij kreeg een volgteken en moest onder dwang in een personenauto plaatsnemen. Korte tijd later moest hij op de Achterweg in Mijnsheerenland in een donkere Volkswagen Transporter overstappen. In dat busje werd de man onder dwang naar het oosten van het land gereden, waar hij in De Steeg bij Arnhem werd vrijgelaten. Hij is niet gewond geraakt. 

Zijn vrachtwagen met oplegger met daarop een MAERSK-zeeconcontainer werd gestolen. De trekker werd korte later gevonden in Heinenoord, de oplegger met de container werd leeg in Moordrecht aangetroffen. Verder vermoedt de politie dat de daders zich hebben opgehouden in de omgeving van Montfoort. De vrachtwagen vervoerde een lading ananassen. De politie vermoedt dat er behalve ananassen een partij verdovende middelen in de container lag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,769
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden