Clicky


Dode bij antiterreuractie in Brussel

Dode bij antiterreuractie in Brussel [+video]
15-03-2016 19:59 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - In een operatie gericht tegen terreurverdachten heeft de Belgische politie dinsdag met veel machtsvertoon een deel van de Brusselse gemeente Vorst afgegrendeld. In een woning aan de Driesstraat werd in de avond een lijk aangetroffen. De zoektocht naar twee mogelijke andere verdachten gaat nog door.

Over de identiteit van het slachtoffer of de doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt. Het Openbaar Ministerie geeft later op de avond een persconferentie.

Toen de politie rond 14.30 uur het huis aan de Driesstraat in Vorst wilde doorzoeken in het kader van onderzoek naar de terreuraanslagen in Parijs, werd het vuur op hen geopend. Drie Belgische agenten raakten lichtgewond. Bij een latere schotenwisseling zou een vierde agent zijn geraakt.

Een grote politiemacht heeft de omgeving uitgekamd. Sluipschutters werden op daken geposteerd. De Driesstraat en een ruim gebied eromheen werden hermetisch afgesloten. Overal waren zwaarbewapende agenten te zien. Een politiehelikopter cirkelde de hele middag boven de wijk. De Belgische politie werd bijgestaan door Franse eenheden.

Rond 20.00 uur mocht een deel van de buurtbewoners onder politiebegeleiding naar huis, maar de actie was toen nog niet afgerond.

Een aantal daders van het bloedbad in Parijs op 13 november woonde in België. Er vonden daarna tal van huiszoekingen plaats in meerdere Brusselse gemeenten, zoals Molenbeek. Meerdere personen zijn aangehouden op verdenking van hulp aan de daders of andere voorbereidende acties.

De vermoedelijk enige nog levende dader, Salah Abdeslam, is nog steeds voortvluchtig en wordt internationaal gezocht. Hij is in ieder geval niet het overleden slachtoffer, aldus het OM.