Clicky


Iceland kiest voor XPO Logistics om de toekomstige groei te ondersteunen

Iceland kiest voor XPO Logistics om de toekomstige groei te ondersteunen
15-03-2016 13:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NORTHAMPTON(GB) - XPO Logistics heeft een vijfjarencontract voor opslag en distributie getekend met Iceland, een van de grootste leveranciers van diepvriesproducten voor het verenigd Koninkrijk.

Iceland, een bedrijf met een omzet van £ 2,7 mld. in 2015, werd onlangs nog uitgeroepen tot beste webwinkel van Groot-Brittannië in het jaarlijkse Which? supermarktoverzicht. Ook werd de keten de laatste vijf jaar twee keer door The Sunday Times benoemd als een van de beste Britse grote bedrijven om voor te werken. Naast een webwinkel heeft Iceland momenteel 850 winkels en een groeiend aantal grote foodstores buiten het stadscentrum door heel het Verenigd Koninkrijk.

Iceland heeft ambitieuze groeidoelstellingen en wil tot 40 nieuwe winkels per jaar openen. Om de onderneming daarbij te helpen,  heeft XPO Logistics een supply-chain oplossing ontwikkeld waarin het gespecialiseerde netwerk van Iceland wordt gecombineerd met de slagkracht en capaciteit van de locaties van XPO Logistics. Zo worden snelle stijgingen in volumegroei, seizoensgebonden pieken en promotieactiviteiten opgevangen.

XPO Logistics is verantwoordelijk voor het beheer van de distributiecentra van Iceland in Warrington, Enfield, Livingston en Swindon. Het takenpakket omvat zowel opslag- en voorraadbeheer,, van productontvangst tot aan de leveringen aan winkels door het hele land, als een aantal primaire afhalingen. XPO Logistics neemt ook alle 1.900 Iceland medewerkers op deze vier locaties over, conform de Britse TUPE-regeling (Transfer of Undertaking Protection of Employment – Overdracht van bedrijven met ontslagbescherming).

XPO Logistics neemt het volledige beheer van Icelands temperatuurgecontroleerde vloot met 320 trailers en 450 opleggers over. Daarbij verwacht XPO operationele efficiencyverbeteringen door te kunnen voeren voor Iceland door het opzetten van een geïntegreerd platform voor het beheer van de inkomende goederenstroom waarbij optimaal wordt ingespeeld op de leveranciersrelatie met Iceland.

“Zowel voor ons als voor XPO Logistics geldt dat wij mensen vooropstellen bij alles wat we doen”, zegt Nigel Morley, supply chain director bij Iceland. “Dankzij deze synergie, samen met het vermogen van XPO om een flexibele, schaalbare supply-chain oplossing beschikbaar te stellen, kunnen wij onze groeidoelstellingen nu en in de toekomst beter waarmaken.”

Richard Cawston, managing director supply-chain oplossingen voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland bij XPO Logistics, vult aan: “Wij zijn erg blij met de samenwerking met Iceland . We zijn ervan overtuigd dat onze uitgebreide ervaring met grote food retailers een waardevolle factor is in de ondersteuning bij expansie van Iceland. Ook kijken wij ernaar uit om de komende maanden de nieuwe collega’s te verwelkomen bij XPO Logistics.”