Transport Online - Vijftien nieuwe Actros 1843 LS voor Vincent Logistics

Vijftien nieuwe Actros 1843 LS voor Vincent Logistics

Vijftien nieuwe Actros 1843 LS voor Vincent Logistics
15-03-2016 10:16 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

HERSTAL(B) - Kalscheuer, erkend Mercedes-Benz dealer, werkt al enkele jaren hard aan een versterkte aanwezigheid van het merk met de ster binnen de vloot van Vincent Logistics. Dat dit harde werk zijn vruchten afwerpt, wordt duidelijk door de recente bestelling van vijftien Mercedes-Benz Actros 1843 LS van 430 pk, die Jean Vincent moet helpen zijn activiteiten verder te ontwikkelen. De eerste tien voertuigen zijn inmiddels afgeleverd.  

“Nieuwe voertuigen worden aangekocht om transportopdrachten uit te voeren binnen een straal van 400 km rond ons bedrijf”, zegt gedelegeerd bestuurder Jean Vincent.

“We hebben contact opgenomen met onze gebruikelijke leveranciers met het oog op het uittesten van verschillende trekkers. Tijdens de proefritten is gebleken dat de Mercedes Actros de beste papieren had, met name op het vlak van de verbruikscijfers. Met een verschil van ongeveer 2 l/100 km deed de Actros het merkbaar beter dan de concurrentie. De vrachtwagens van het merk met de ster bieden ook een zeer interessante restwaarde, wat een positieve invloed heeft op het globale kostenplaatje (TCO). De afgelopen jaren hebben we bovendien een uitstekende verstandhouding opgebouwd met concessiehouder Kalscheuer. Deze drie elementen waren doorslaggevend om voor de Duitse fabrikant te kiezen.”

Bij de bestelling van de trekkers werd ook maximaal ingezet op efficiëntieverbeteringen. Vincent Logistics doet bewust afstand van alle overbodige accessoires. Deze vermageringskuur wordt doorgetrokken door te kiezen voor een kleinere tank en aluminium dwarsliggers en velgen.

“Dankzij deze ingrepen is het tarragewicht van onze nieuwe Mercedes Actros 1843 LS teruggebracht tot 6.850 kg, brandstof en bestuurder inbegrepen. Dit stelt ons in staat om het laadvermogen te optimaliseren. Bovendien verloopt het instappen uiterst vlot, wat bijzonder in de smaak valt bij onze chauffeurs.”

Voor het onderhoud van de nieuwe Actros-voertuigen zal Vincent Logistics beroep doen op zijn erkende dealer van Mercedes-Benz. “Onze trekkers worden gemiddeld vijf jaar ingezet. Door elkedag zorg te dragen voor het voertuig en samen te werken met een betrouwbare partner, is het mogelijk om tot een lagere kilometerkostprijs te komen in vergelijking met de prijs voor een onderhoudscontract”, zegt Jean Vincent.

De voertuigen worden deels gefinancierd uit eigen middelen. Voor het andere gedeelte wordt er bij de bank aangeklopt. Het voertuigenpark van Vincent Logistics bestaat momenteel uit 130 motorvoertuigen, waarvan 22 Mercedes-Benz, een toenemend aandeel, en 280 getrokken voertuigen.

Vincent Logistics staat in voor transportopdrachten in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De onderneming is gespecialiseerd in het vervoer voor rekening van derden, met een uitgebreid aanbod op het vlak van gepalletiseerd vervoer van industriële producten, landbouwmateriaal, (bouw)machines en bedrijfsvoertuigen. Het bedrijf beschikt bovendien over een ruime ervaring in distributie, leveringen met meeneemheftrucks en kranen, uitzonderlijk vervoer en logistieke dienstverlening. Vincent Logistics beschikt tenslotte over een eigen truckwash-installatie. 

Foto's

 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen