Transport Online - Carrier Transicold presenteert nieuwste innovaties voor duurzaam geconditioneerd transport tijdens beurs Transport Compleet

Carrier Transicold presenteert nieuwste innovaties voor duurzaam geconditioneerd transport tijdens beurs Transport Compleet

Carrier Transicold presenteert nieuwste innovaties voor duurzaam geconditioneerd transport tijdens beurs Transport Compleet
15-03-2016 09:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HARDENBERG - Carrier Transicold presenteert in Hardenberg de meest recente innovaties voor een gegarandeerde koude-keten met beperkte milieu-impact. Behalve verschillende koudemiddelen en innovatieve producten zal de stand, en dat is een primeur, oplossingen presenteren van het onlangs overgenomen TRS Transportkoeling B.V., een Nederlandse fabrikant van duurzame koelsystemen voor trailers, trucks en containers.

Carrier Transicold, in Nederland actief onder de naam Carrier Transicold Netherlands, is onderdeel van UTC Climate, Controls & Security, een onderdeel van United Technologies Corp.

Info-sessie Duurzaamheid

Carrier Transicold heet klanten van harte welkom bij de info-sessie Duurzaamheid, inclusief afsluitende lunch, die zal worden gehouden op woensdag 16 maart vanaf 11:30 in meeting room 1. Tijdens de info-sessie presenteert Carrier Transicold haar visie op duurzaamheid, het gebruik van natuurlijke koudemiddelen en het verder beperken van uitstoot.

Nieuw aanbod koudemiddelen

Bezoekers aan stand 418 kunnen zich laten informeren over de opties die Carrier Transicold aanbiedt op het gebied van koudemiddelen met een lager “Global Warming Potential (GWP)” zoals:

  • R-452A. Zonder concessies aan prestaties, brandstofverbruik, betrouwbaarheid of benodigde hoeveelheid is het GWP van dit koudemiddel 45% lager dan dat van R404-A. Inmiddels is R-452A beschikbaar op alle Vector en Supra units. Ook is het mogelijk bestaande units te modificeren naar R-452A.
  • Kooldioxide (CO2). Kosten-effectief, betrouwbaar, wereldwijd beschikbaar en met een GWP van slechts 1: CO2 is ruwweg 2000 keer beter dan R-452A (GWP: 2.141) en 4000 keer beter dan R-404A (GWP: 3.922). CO2 is daarnaast onbrandbaar en tast de ozonlaag niet aan.

F gassen: ondersteuning en regelgeving

De door Carrier gepatenteerde E-DriveTM all-electric technologie die op de PulsorTM, Vector 1550 en Vector 1950 units wordt toegepast, kan lekkages met 55% verminderen in vergelijking met conventionele snaar-aangedreven systemen.

Het gebruik van microtechnologie in de condensors van veel van onze nieuwe producten maakt het mogelijk tot 25% minder koudemiddel te gebruiken zonder prestatieverlies.

Voor betrouwbaar onderhoud, 24/7 ondersteuning en het uitvoeren van de verplichte periodieke F-gassen keuring biedt Carrier Transicold het flexibel in te richten Evercold onderhoudscontract aan. Het onderhoud wordt uitgevoerd door gecertificeerde

Alternatieve energiebronnen

Carrier Transicold zal eveneens een protoype tonen van een op CNG (compressed natural gas) werkende motor met een aanzienlijke lagere uitstoot (95% minder fijnstof en  70% minder NOx) en beperkte geluidsproductie. De ten opzichte van diesel gemiddeld  lagere prijs van CNG ondersteunt bovendien een hogere kosteneffectiviteit.

De getoonde motor is een eerste stap naar het gebruik van CNG motoren voor transportkoeling. De motor is ontworpen voor gebruik in de Supra-range en zal worden aangepast voor gebruik met een eigen brandstoftank zodat de unit volledig zelfstandig kan werken.

Supra range

Voor de Supra range worden verschillende nieuwe opties gepresenteerd. Zo worden alle nieuwe Supra units  uitgerust met een nieuwe, meer gebruikersvriendelijke cab command met een groter scherm en grotere bedieningsknoppen conform de nieuwe DIN norm.

De Supra range kan ook als Low Emission worden geleverd: in een geluidsarme uitvoering met R-452A koudemiddel en een motor met tot 50% minder fijnstof-emissie.

TRS, nieuw in de Carrier Transicold familie

Transport Compleet is de eerste gelegenheid voor Carrier Transicold om het TRS productpakket van duurzame koelsystemen voor trucks, trailers en containers te presenteren. TRS werd eerder dit jaar aangekocht en ontwerpt, produceert en onderhoudt motorloze, hydro-elektrische koelsystemen. Door voor de aandrijving gebruik te maken van de voertuigmotor zijn deze units zuinig, geluidsarm en onderhoudsvriendelijk.

“Door de overname van TRS is Carrier Transicold in staat haar aanbod van motorloze transportkoeling uit te breiden en de koude-keten verder te verduurzamen”, aldus Victor Calvo, vice-president en general manager Carrier Transicold Truck Trailer, EMEA, Rusland, Afrika.

“De transportsector wordt de laatste jaren geconfronteerd met steeds strengere regelgeving op het gebied van geluids- en uitstootbeperking. Wij zijn ervan overtuigd dat de innovatieve technologie van TRS onze klanten zal helpen bij het realiseren van hun doelstellingen ten aanzien van efficiency en milieu”.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,268

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions