Clicky


Profile introduceert besparingsmenu voor transporteurs

Profile introduceert besparingsmenu voor transporteurs
15-03-2016 09:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

VEENENDAAL - Tijdens de beurs Transport Compleet in Hardenberg, van 15 tot en met 17 maart, introduceert Profile Tyrecenter een uniek besparingsmenu. Fleetowners en transporteurs hebben de keuze uit een nieuw pakket van diensten om te besparen op brandstof- én bandenkosten en op de kosten door stilstand. Een belangrijk onderdeel van het besparingsmenu is FleetcheckPlus; een uitgebreide vorm van periodieke wagenparkcontrole. Binnen FleetcheckPlus profiteert de klant van een aantal nieuwe bandenservices, zodat hij meer grip krijgt op zaken als uitlijning, slijtage en bandenspanning. De directe besparingen kunnen oplopen naar ruim € 1.800,- per voertuig. Daarnaast helpt het nieuwe programma bij het voldoen aan de steeds zwaarder wordende milieueisen.

René van Maasakkers, directeur Profile Tyrecenter Truck Europe, ziet dat veel mensen het belang van banden voor het brandstofverbruik nog onderschatten. “De invloed van banden en bandenservice op het brandverbruik en op stilstand is enorm groot. Wij geven merkonafhankelijk advies over de juiste band voor de juiste toepassing en controleren wagenparken op zaken als bandenspanning en uitlijning. Zo realiseren we voor onze klanten een forse besparing op brandstof en banden en verminderen we hun stilstand.” Om dit gestructureerd aan te pakken, komt Profile met een compleet besparingsmenu waaruit transporteurs zelf hun keuzes kunnen maken.

Verlagen van de brandstofkosten

De kosten voor brandstof zijn voor transportondernemers een aanzienlijke post op de begroting. Het gaat om twintig keer de kosten van banden en bandenservices. Van Maasakkers: “Met Profile hebben we de ambitie om ondernemers te helpen met het verminderen van kosten. Afhankelijk van het menu dat ze bij ons afnemen, kan er een besparing van 1,5 tot zelfs 4,5% gerealiseerd worden op de brandstofkosten. Tel daar een bandenbesparing van gemiddeld 11 tot 30% bij en de jaarlijkse besparing kan oplopen tot duizenden euro’s.”

Besparen met FleetcheckPlus

Uit onafhankelijke onderzoeken (TNO en diverse fabrikanten) blijkt dat bandenspanning en uitlijning de belangrijkste factoren zijn voor het succesvol reduceren van het brandstofverbruik, bandenkosten en stilstand. Eén van de nieuwe pakketten van Profile is ‘FleetcheckPlus’, een uitgebreid wagencontrole programma. Hiermee kan een brandstofbesparing van 1,5 tot 4,5% gerealiseerd worden, naast een besparing van tot wel 30 procent op banden. Ook levert het een belangrijke bijdrage aan stilstand vermindering.  

Binnen ‘FleetcheckPlus’ wordt de bandenspanning van het complete wagenpark drie keer per jaar gecontroleerd en gecorrigeerd. Als banden versleten zijn, adviseert de bandenspecialist welk merk en type de beste koop is. Bij de montage van nieuwe banden worden deze gevuld met stikstof. Dit houdt de banden langer op de juiste spanning. Daarnaast controleren de Profile specialisten jaarlijks de uitlijning van alle voertuigen en stellen deze waar nodig bij. Tot slot hebben transportondernemers en wagenparkbeheerders altijd en overal toegang tot het online bandenmanagementsysteem Tymacon. Hierin zien zij in één oogopslag hoe het ervoor staat met de uitlijning, bandenspanning en profieldiepte van de banden.

Truck van de Toekomst

“De besparingsmenu’s sluiten aan bij de onderzoeksresultaten van het project ‘Truck van de Toekomst’”, vertelt Van Maasakkers enthousiast.

“Dit Rijkswaterstaat project, mogelijk gemaakt door de overheid en de transportbranche, gaat over energiebesparing en CO2-reductie. Naast een besparing voor ondernemers zorgt inzicht in de status van je banden voor minder belasting van het milieu. Zo levert ons besparingsmenu dus een positieve bijdrage aan het milieu én de portemonnee van transporteurs. Transporteurs die actief bezig zijn met een duurzaam bandenbeleid, worden door Profile Tyrecenter beloond met het officiële ‘Duurzaam op de Weg’ certificaat. Het is het ultieme bewijs van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). ”