Clicky


Bruiloft eindigt in tragedie

Bruiloft eindigt in tragedie
14-03-2016 19:19 | Buitenland | auteur ANP/DPA

HANNOVER - Wat een uitgelaten bruiloft had moeten worden, is geëindigd in een tragedie.Tijdens een groot huwelijksfeest in het Duitse Hannover werd een 21-jarige bezoekster zonder pardon doodgeschoten. Een feestganger vuurde zondagavond een gericht schot af op de jonge vrouw, die bloedend op de grond viel en in de nacht in het ziekenhuis overleed.

De schietpartij veroorzaakte een chaos op het feest in de Star Event Center, een populaire uitgaanslocatie in de wijk Vahrenheide. Volgens de politie vluchtten de gasten naar buiten, terwijl meerdere mannen slaags raakten. Daarbij vielen nog vijf gewonden.

Tot maandagmiddag was er nog niemand aangehouden. De politie heeft wel enkele personen in het vizier als mogelijke verdachte. Over het motief van de onbekende dader wordt gespeculeerd. "Het was een Koerdische bruiloft. Mogelijk speelde de culturele achtergrond een rol'', zei de politie.

Het slachtoffer is volgens de politie een Duitse met een allochtone achtergrond. Zij was evenals de dader een gast van het bruidspaar.