Clicky


Doden bij scheepsongeluk met vrachtschip de 'Jolly Nero'

Doden bij scheepsongeluk met vrachtschip de 'Jolly Nero' [+video]
08-05-2013 09:50 | Algemeen | auteur de redactie
GENUA (Novum/AP) - Zeven doden, drie vermisten en vier gewonden van wie twee zwaar. Dat is de balans van een scheepsongeluk in de haven van Genua. Daar ramde een veerboot dinsdagavond laat tegen de verkeerstoren. Het meer dan vijftig meter hoge gebouw van beton en glas stortte daarna in. Een deel kwam in de haven terecht.

In het gebouw waren door een wisseling van de wacht extra veel loodsen aanwezig. De drie vermisten zitten waarschijnlijk in de lift van het gebouw die na de klap eveneens in het water terecht kwam.

Justitie is inmiddels een onderzoek gestart wegens 'dood door schuld'. De kapitein van het schip, de Jolly Black van 239 meter lengte en 30 meter breedte, is verhoord. De zwarte doos met alle relevante data is in beslag genomen. Op het schip zelf is beslag gelegd door de autoriteiten.

Het schip raakte bij het manoeuvreren in het havenbekken de toren met zijn achtersteven. Hoe dat kon gebeuren is vooralsnog een raadsel. Het weer was goed en er was genoeg ruimte voor de Jolly Black, eigendom van de Ingazio Messina & Co, SpA. De rederij geeft volledige medewerking aan het onderzoek van justitie.

Getuigen hebben gemeld dat het schip een motorstoring had en daardoor onbestuurbaar zou zijn geworden. Volgens justitie is dit slechts één van de hypothesen waarmee gewerkt wordt.

President Giorgio Napolitano heeft inmiddels zijn medeleven met de families van de slachtoffers uitgesproken.