Clicky


Volvo FMX 420 8x6 widespread voor Van der Stoel Transport & Verhuur

Volvo FMX 420 8x6 widespread voor Van der Stoel Transport & Verhuur
14-03-2016 13:19 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Volvo Group Truck Center Amsterdam leverde onlangs een Volvo FMX 420 8x6 widespread aan Van der Stoel Transport & Verhuur. Dit bijzondere voertuig is de eerste in de regio Amsterdam. De asconfiguratie van het chassis, af fabriek geleverd als Volvo FMX 6x6, is met Volvo-onderdelen aangepast door Terberg Techniek. HSW verzorgde de montage van de HMF autolaadkraan en de kipper.

Van der Stoel Transport & Verhuur verhuurt bemande vrachtauto’s, shovels, graafmachines en walsen voor de grond-, weg- en waterbouw. De nieuwe Volvo FMX zal worden ingezet bij stratenmakers- en rioleringswerkzaamheden in en rond Amsterdam. “In de moderne wegenbouw worden te verwerken materialen en pakketten steeds groter en zwaarder. Om ook in de toekomst onze dienstverlening te kunnen waarborgen,  hebben we ingezet op een grotere truck die meer belading aankan”, legt Marius van der Stoel uit.

Samen met zijn broer en zus heeft hij de dagelijkse leiding over het in Badhoevedorp gevestigde familiebedrijf, dat begin jaren zestig werd gestart door zijn grootvader. Bij Volvo Group Truck Center was Van der Stoel er snel over uit dat een Volvo FMX 8x6 WS een passende, toekomstbestendige oplossing zou zijn.

“De Volvo FMX 6x6 is een productievoertuig dat met Volvo-techniek kan worden omgebouwd tot een 8x6 die is berekend op de omstandigheden in Nederland: een zware belading en een zachte bodemgesteldheid.”

Uitstekend wendbaar

Terberg Techniek plaatste een gestuurde en liftbare 10-tons voorloopas voor het tandemstel. De achterste as werd ‘widespread’ naar achteren geplaatst en stuurbaar gemaakt. Door deze aanpassingen is een GVW van 43 ton gerealiseerd waarbij de bouwtruck door de meesturende achterassen toch buitengewoon wendbaar blijft.

Van der Stoel: “Een kleine draaicirkel is essentieel voor ons werk in binnenstedelijk gebied. We hadden de wendbaarheid al ervaren tijdens een proefrit in een handgeschakelde Volvo FMX met dezelfde aandrijflijn. Toen we bij Volvo Group Truck Center de Volvo I-Shift konden uitproberen was de optelsom snel gemaakt: een  sterke configuratie, naar mijn mening de beste automatische versnellingsbak ter wereld én een vertrouwde dealer. Volvo Group Truck Center Amsterdam doet al jaren naar tevredenheid het motorische onderhoud aan ons wagenpark. Ze zijn duidelijk in wat ze kunnen en communiceren helder en snel. Dat was bij de aanschaf van deze truck niet anders.”

Samenwerking

HSW tekende voor de opbouw met tweezijdige kipperbak en HMF 1943-Z2, een sterke autolaadkraan in de 19 ton meterklasse en een hydraulisch bereik van 9,1 meter. De truck is tevens voorzien van een overdrukinstallatie om verontreinigde omgevingslucht buiten de cabine te houden.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions