Clicky


Les in logistiek door Excelsior en DHL

Les in logistiek door Excelsior en DHL
14-03-2016 11:00 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM -  Vorige week zijn leerlingen uit Rotterdam in het stadion Woudestein druk in de weer geweest met logistiek. Hun activiteit maakt deel uit van Playing for Success, een initiatief van voetbalclub Excelsior dat Rotterdamse schooljeugd bijspijkert op het vlak taal, rekenen en computervaardigheden. De module logistiek is samengesteld met medewerking van logistiek dienstverlener DHL en wordt ook met hulp van DHL’ers gegeven.

DHL is dit seizoen sponsor en naamgever van het leercentrum in het Rotterdamse Stadion Woudestein, thuisbasis van betaald voetbalclub Excelsior. Daarmee wil het logistieke bedrijf bijdragen aan de initiatieven van Excelsior voor kinderen die tijdelijk onderpresteren op school. DHL levert met een les over logistiek ook een inhoudelijke bijdrage aan het 12-weekse leerprogramma dat deze leerlingen doorlopen.

Leerlingen ervaren het stadion en de sfeer van de professionele voetbalwereld als een uitdagende en inspirerende plek buiten school, die hen stimuleert tot beter presteren. Tijdens de bijeenkomsten werken ze met elkaar aan opdrachten op het gebied van taal, rekenen en computervaardigheden. Naast het leeraspect is er ook ruimte om sportief bezig te zijn op het veld. Het resultaat is dat kinderen ontdekken wat ze kunnen en ervaren dat leren ook nog leuk is, waardoor de schoolprestaties toenemen en ze aan zelfvertrouwen winnen.

In de module over logistiek gaan ze op speurtocht in en rond het stadion, waarbij opdrachten worden gedaan die te maken hebben met vervoer en transport. Als extra volgen ze nog de instructie over het gevaar van de dode hoek bij vrachtwagens, die DHL landelijk organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland..

In totaal volgen dit seizoen 225 leerlingen van 9 t/m 14 jaar het programma, dat steeds wordt afgesloten met een feestelijke certificaatuitreiking door één van de spelers van het eerste elftal van Excelsior.