Transport Online - Co-piloot Andreas Lubitz van Germanwings moest worden opgenomen

Co-piloot Andreas Lubitz van Germanwings moest worden opgenomen

Co-piloot Andreas Lubitz van Germanwings moest worden opgenomen
13-03-2016 22:39 | Ongevallen | auteur ANP/RTR/DPA

PARIJS - De co-piloot die een jaar geleden een passagiersvliegtuig van de Duitse maatschappij Germanwings liet neerstorten, had twee weken eerder van een arts te horen gekregen dat hij moest worden behandeld in een psychiatrisch ziekenhuis. Dat hebben de Franse onderzoekers van de vliegtuigcrash zondag gezegd.

De onderzoekers geloven dat de 27-jarige Andreas Lubitz, die verschillende ernstige depressies had gehad, zichzelf in de cockpit opsloot en bewust het vliegtuig in de Alpen liet neerstorten. Daardoor kwamen alle 150 inzittenden om het leven.

De Franse onderzoeksraad naar luchtvaartongevallen schrijft in het rapport dat Lubitz sinds december 2014 symptomen vertoonde die kunnen wijzen op een psychotische depressie. Hij bezocht daarvoor verschillende artsen, maar geen van hen waarschuwde de luchtvaartautoriteiten of Lubitz' werkgever.

De onderzoeksraad dringt aan op internationale regelgeving voor gevallen waarin de gezondheid van een patiënt de openbare veiligheid in gevaar brengt. Daardoor zouden artsen moeten worden verplicht de autoriteiten te informeren. Tot nu toe regelden landen zelf in hoeverre een arts zich aan zijn zwijgplicht moet houden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions