Transport Online - Politie schiet man neer in Eindhoven

Politie schiet man neer in Eindhoven

Politie schiet man neer in Eindhoven
12-03-2016 13:53 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN (ANP) - In Eindhoven is zaterdagmiddag een 41-jarige man door een politieman bij zijn huis aan de Wassenaarstraat neergeschoten. De man is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. In de woning was sprake van huiselijk geweld. De politie was naar de woning gegaan om de ruzie te sussen.

Daar troffen de agenten de verdachte kort na het middaguur op straat voor zijn woning aan, waarvan de ruit van de voordeur eruit lag. De man verzette zich ondanks gebruik van wapenstok en pepperspray hevig tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk bedreigde hij de agenten met een scherp voorwerp en sloeg één van hen tegen de grond. De situatie was volgens de politie zo dreigend, dat de agenten zich genoodzaakt voelden hun dienstpistool te trekken en op de verdachte te schieten.

Een traumahelikopter werd ingezet om de man eerste hulp te verlenen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Volgens een woordvoerder is de man een bekende van de politie vanwege verschillende geweldsdelicten. De advocaat van de man heeft tegen Omroep Brabant gezegd dat hij net weer een paar dagen op vrije voeten was.

De Rijksrecherche doet als gebruikelijk onderzoek naar het schietincident omdat er politiemensen bij betrokken zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,845
Diesel1,509

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen