Clicky


 


Vakbond wil meer informatie treintype Dalfsen

Vakbond wil meer informatie treintype Dalfsen
12-03-2016 10:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - Machinistenvakbond VVMC is geschrokken van een onderzoek van dagblad de Stentor waaruit blijkt dat het ongeval met de trein op een overweg in Dalfsen niet op zichzelf staat. Bij dat ongeluk op 23 februari kwam de machinist om het leven. De trein kwam in botsting met een hoogwerker. Bij ongelukken in het buitenland met dit treintype van fabrikant Stadler zijn zeven machinisten om het leven gekomen.

VVMC-bestuurder Wim Eilert zegt dat machinisten geschrokken zijn. Zij hebben de foto's gezien van de vernielde machinistencabine. Met name Arriva en Syntus rijden met dat type. In Nederland rijden er ongeveer honderd van. Het zijn lichte treinen en daardoor vrij kwetsbaar.

VVMC gaat contact opnemen met de spoorbedrijven en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). "We wachten de onderzoeken af en gaan niet speculeren.''

Bij Dalfsen was het een hele grote klap. Ook gaat de bond bij de buitenlandse collega's informatie opvragen over de ongelukken.

Eilert wil dat er nog eens kritisch wordt gekeken naar de dienstregeling. "Die is zo in elkaar gepropt dat de veiligheid weleens in gevaar zou kunnen komen.'' Ook vindt hij dat er te veel overwegen zijn. Dat verhoogt volgens hem het risico op ongevallen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats