Clicky


Nachtelijke werkzaamheden Drechttunnel vanaf 14 maart

Nachtelijke werkzaamheden Drechttunnel vanaf 14 maart
12-03-2016 10:01 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DORDRECHT - Rijkswaterstaat verricht onderhoudswerkzaamheden in de Drechttunnel (A16) bij Dordrecht. Van 14 maart tot en met 18 maart wordt iedere nacht van 21:00 tot 05:00 uur één tunnelbuis afgesloten. Hierdoor blijft één tunnelbuis per rijrichting beschikbaar. Weggebruikers moeten rekening houden met het afsluiten van toe- en afritten.

Afsluitingen toe- en afritten

Bij de afsluiting van de rechterbuis in de richting van Dordrecht, in de nacht van 16 op 17 maart, zijn toe- en afrit 22 (Zwijndrecht) afgesloten.
Bij de afsluiting van de rechterbuis richting Rotterdam, in de nacht van 17 op 18 maart, is afrit 22 naar Zwijndrecht afgesloten.

Gele borden geven de omleidingsroutes aan.

Veilige tunnels

Om mensen en goederen vlot en veilig hun bestemming te laten bereiken, werkt Rijkswaterstaat dagelijks aan weg en water. Een bijzondere taak daarbij is de bouw en het onderhoud van onze tunnels. Bijzonder, omdat het gaat om ‘ingepakte snelwegen’ waarvoor met het oog op de veiligheid strengere regels gelden. Regulier tunnelonderhoud vindt zo veel mogelijk plaats gedurende nachtelijke, verkeersluwe uren. Zo kan de weggebruiker  vlot en veilig door de tunnels rijden.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.