Clicky


Zwangere vrouw in ziekenhuis na zware mishandeling

Zwangere vrouw in ziekenhuis na zware mishandeling
12-03-2016 00:50 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

LEERSUM - Een 32-jarige zwangere vrouw is vrijdagmiddag opgenomen in een ziekenhuis nadat ze slachtoffer werd van een mishandeling op de Scherpenzeelseweg in Leersum.

Rond 13.30 uur zat de vrouw samen met haar 60-jarige moeder op een bankje in het bos nabij de Utrechtse Baan. Ze zaten even te genieten van de zon tijdens het uitlaten van hun honden, toen een man en een vrouw met meerdere honden hun richting op kwamen lopen. De honden renden op elkaar af, waarna de man en de vrouw boos reageerden. Dit liep uit op een handgemeen waarbij de man de 60-jarige vrouw, die op het bankje zat, mishandelde.

Daarna richtte hij zijn woede op de 32-jarige zwangere vrouw die door hem geschopt en geslagen werd. De vrouw, die bij de man hoorde, uitte tijdens de mishandeling dreigende taal naar de slachtoffers. Toen beide slachtoffers op de grond lagen liep het tweetal met de honden weg. Een getuige zag dat ze vermoedelijk in een bestelbus vandoor gingen. De 60-jarige vrouw maakt het naar omstandigheden goed. De zwangere vrouw is in het ziekenhuis opgenomen en moet ter observatie blijven, meldt de politie.

Recherche Leersum doet onderzoek naar de identiteit van de daders en roept getuige op zich te melden.