Clicky


Arrestaties voor smokkel 1200 kilo cocaïne

Arrestaties voor smokkel 1200 kilo cocaïne
11-03-2016 19:31 | Misdaad | auteur ANP

ROTTERDAM - De politie heeft deze week twee mannen aangehouden die worden verdacht van omvangrijke smokkel van cocaïne. De arrestaties volgden na de vondst van 1200 kilo drugs met een straatwaarde van zeker 30 miljoen euro aan boord van een visserboot die in januari tijdens een zware storm strandde in Cadzand. De rechter besloot vrijdag dat de twee nog zeker twee weken vast blijven zitten.

De verdachten, een 41-jarige Winschotenaar en een 45-jarige man uit Oldambt, werden dinsdag in Barendrecht gearresteerd. Het gaat om bemanningsleden van de sleepboot 'Marian V'. Deze vertrok eind december vanuit Paramaribo met bestemming Rotterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat de partij cocaïne vanaf de sleepboot is overgeheveld op de vissersboot.

De vissersboot 'Zeeland' viel op 15 januari in een zware storm ten prooi aan metershoge golven. De Kustwacht en de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij redden de vier opvarenden nadat de bemanning een noodsignaal had uitgezonden. De boot liep daarna in Cadzand op de kust. Politie en douane vonden vervolgens de pakketten met pure cocaïne aan boord. De schipper van het vaartuig werd dezelfde dag al aangehouden.

Het OM verwacht dat er de komende tijd nog meer mensen worden aangehouden. Bij doorzoekingen in woningen in Barendrecht, Rotterdam en Oldambt werden onder meer laptops, telefoons, bankpassen en administratie in beslag genomen. Ook vond de politie een luchtdrukpistool en 21 patronen voor een vuurwapen. Ook bij doorzoeking van de sleepboot werden diverse goederen in beslag genomen die mogelijk verband houden met de smokkel.