Transport Online - Marsman-chauffeurs vrezen voor faillissement en hun baan

Marsman-chauffeurs vrezen voor faillissement en hun baan

Marsman-chauffeurs vrezen voor faillissement en hun baan
11-03-2016 19:23 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [MV]

ZWARTSLUIS - Samen met twaalf andere chauffeurs zit ik noodgedwongen thuis. Wij zijn naar huis gestuurd. En hebben gehoord dat Marsman Logistiek, aan de Kranenweerd 4 in Zwartsluis, komende week failliet wordt verklaard", zegt een chauffeur uit Meppel die door Transport Online om uitleg is gevraagd.

"Het is een vreemde situatie. In 2013 is Van den Berg waar wij voor rijden overgenomen door Marsman Logistiek. Dat is steeds stroef verlopen, omdat het beiden geen gezonde bedrijven zijn. Ik heb een tijd thuis gezeten vanwege een burn-out en was enkele weken geleden in een loods aan het werk op de bedrijfslocatie toen ik een medewerker van de Belastingdienst daar bezig zag. Er werden foto’s gemaakt. Later is de loods leeggehaald. En werden dertien medewerkers zonder uitleg naar huis gestuurd.”

“Het gaat naast mij om nog elf andere chauffeurs. Wij hebben steeds contact met elkaar”, vertelt de woordvoerder van de groep verder.

Blijven onduidelijk

Hij vervolgt: “Iedereen is behoorlijk van de kaart. Omdat er verder niets wordt verteld leven wij in grote onzekerheid. Dat steekt enorm. Arjan en Ronald Marsman zijn door ons gevraagd wat er aan de hand is, maar ze blijven onduidelijk. Wel is er gezegd dat er naar een oplossing wordt gezocht.”

“Wij zijn bang dat het bedrijf inderdaad snel failliet gaat en de Van den Berg-chauffeurs het nakijken hebben. Wanneer er een kleine doorstart komt met de Marsman-chauffeurs. Die hebben ze namelijk wel aan het werk gehouden. Vandaag, vrijdag, werd dat aangevuld met enkele Van den Berg chauffeurs.”

Heel triest

“Het is ons opgevallen dat er diverse tankpassen zijn geblokkeerd. Heel triest allemaal. Wij vinden het vooral vervelend dat wij niet goed op de hoogte zijn gebracht.”

En: “Onze salarisbetalingen hebben wij gekregen. Wel vrezen wij dat het volgende salaris door een faillissement op zich laat wachten”, besluit de woordvoerder van de gedupeerde chauffeurs.

Transport Online heeft vrijdagavond contact gehad met de  broers Arjan en Ronald Marsman. “Ik ga er niet op in”, zegt Arjan als hij om commentaar wordt gevraagd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions