Weer plofkraak in Duitse Surwold

Weer plofkraak in Duitse Surwold
11-03-2016 10:36 | Buitenland | auteur ANP

MEPPEN - De 'Audi-bende' heeft mogelijk weer toegeslagen in het westen van Duitsland. In de nacht van donderdag op vrijdag werd een pinautomaat opgeblazen in het dorp Surwold. Dat ligt ten noorden van de plaats Meppen, waar in de nacht van dinsdag op woensdag een plofkraak was. Op de vlucht kwam toen een van de drie daders om het leven.

De plofkraak in Surwold is volgens de Duitse politie mislukt. Het gas ontplofte te vroeg en de geldautomaat vloog in brand. De daders sprongen in een auto en sloegen op de vlucht. Ze zijn nog spoorloos.

In de nacht van woensdag op donderdag was er een plofkraak in het dorp Dalum, dat ook in de buurt van Meppen ligt. Sinds de zomer zijn er zeker twintig plofkraken in de omgeving geweest. Ook andere gebieden in het westen van Duitsland worden geteisterd door plof- en ramkraken. Die lijken vaak het werk van Nederlanders te zijn, die naar Duitsland uitwijken omdat de pinautomaten in Nederland beter zijn beveiligd. Vorige maand kwamen twee Nederlanders om tijdens de vlucht na een ramkraak.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,462

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden