Clicky

 
Transport Online - Vrachtschepen 'Pirireis' en ConSouth' in aanvaring voor Griekse kust

Vrachtschepen 'Pirireis' en ConSouth' in aanvaring voor Griekse kust

Vrachtschepen 'Pirireis' en ConSouth' in aanvaring voor Griekse kust
29-04-2013 10:37 | Algemeen | auteur de redactie
ATHENE - Twee bemanningsleden zijn maandag verdronken en acht worden er nog vermist nadat twee vrachtschepen met elkaar in aanvaring zijn gekomen voor de kust van Griekenland. Dat meldt de Griekse kustwacht maandag.

De verdronken en vermiste bemanningsleden zijn afkomstig van de Pirireis, varend onder de vlag van Cookeilanden. De Pirireis kwam in aanvaring met de onder Antigua-Barbuda vlag varende ConSouth zo'n 75 nautische mijl voor het eilandje Sapienza.

De ConSouth raakte niet ernstig beschadigd en de 16-koppige bemanning is ongedeerd.

"De Pirireis had 17 bemanningsleden aan boord, allemaal van de Syrische nationaliteit. Twee daarvan zijn verdronken en acht worden nog steeds vermist", meldt de kustwacht. Het schip was op weg naar de haven van Malta. De kustwacht zoekt nu met behulp van een marine helikopter en een C130-vliegtuig, samen met vijf schepen naar de opvarenden in het gebied.

Het is op dit moment nog onduidelijk waardoor de aanvaring is ontstaan. "Het weer was prima, de zee was kalm," zegt Dimitris Kafantaris, burgemeester van de nabijgelegen kustplaats Pylos. Door de autoriteiten wordt nu onderzocht over geen vervuiling is ontstaan door het scheepsongeval.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden