Transport Online - Lange celstraffen voor drugssmokkeltransporten

Lange celstraffen voor drugssmokkeltransporten

Lange celstraffen voor drugssmokkeltransporten
10-03-2016 20:06 | Criminaliteit | auteur ANP

ACCRINGTON(GB) - De leden van een Nederlands-Britse bende moeten lang een Britse cel in. Ze werden donderdag schuldig bevonden aan smokkel van drugs en wapens. De leider, een veertigjarige man uit Arnhem, kreeg 36 jaar cel. Een vrachtwagenchauffeur uit Streefkerk werd veroordeeld tot elf jaar. Een vrachtwagenchauffeur uit Nijkerk  had vorig jaar al 24 jaar gevangenisstraf gekregen.

De Britse justitie meldde de straffen donderdag. De bende smokkelde onder meer cocaïne, heroïne, MDMA, amfetamine, cannabis, wapens en munitie. Die zaten verstopt in vrachtwagens die officieel bloemen vervoerden. De lading moest worden afgeleverd bij een loods in Accrington, ten noorden van Manchester.

In maart 2014 werd een vrachtwagen onderschept bij de ingang van de Kanaaltunnel in Frankrijk. In de vrachtwagen lagen een pistool, een geweer met geluiddemper en een laserstraal om te mikken. Ook vond de douane 28 kogels, 600 kilo cannabishars, 60 kilo amfetamine, 50 liter vloeibare amfetamine, 6 kilo cocaïne en een kilo MDMA. De Nederlandse chauffeur van de vrachtwagen kreeg 24 jaar cel.

Nog geen twee weken later werd weer een vrachtwagen van de bende tegengehouden bij de Kanaaltunnel. Daarin zat bijna een ton cannabis, amfetamine, heroïne en cocaïne. De chauffeur werd vrijgesproken. Op dezelfde plek vond de douane die zomer een vrachtwagen met 30 kilo heroïne en 45 kilo MDMA. De transporten werden gelinkt aan de Arnhemmer en zijn rechterhand, een 44-jarige man uit Blackburn. Ze bleken achter nog dertien smokkelritten te zitten.

In augustus 2014 viel de Britse politie het pakhuis in Accrington binnen. De agenten namen bijna 300 kilo cannabis in beslag. Dat was gesmokkeld door een dertigjarige man uit Streefkerk. In Nederland werden telefoons, simkaarten en administratie in beslag genomen.

De Britse rechterhand van de Nederlandse bendeleider kreeg 26 jaar cel. Een Britse chauffeur werd veroordeeld tot 17 jaar cel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions