Clicky

 Wilhelminakanaal: Hinder en stremming tussen Sluis II en brug Heikantsebaan

Wilhelminakanaal: Hinder en stremming tussen Sluis II en brug Heikantsebaan
10-03-2016 19:18 | Werkzaamheden | auteur Redactie [FE]

TILBURG - Van maandag 2 mei tot en met maandag 5 september voert aannemerscombinatie Heijmans-Boskalis in opdracht van Rijkswaterstaat werkzaamheden uit in het Wilhelminakanaal in Tilburg. De werkzaamheden vinden plaats vanaf Sluis II tot en met de brug Heikantsebaan.

Deze werkzaamheden zijn nodig om klasse IV schepen in de toekomst op dit kanaal te kunnen laten varen. Vaarweggebruikers dienen in deze periode rekening te houden met extra wachttijd. Tussen medio mei en medio juni is het Wilhelminakanaal geheel gestremd en moeten schepen omvaren. In de bouwvakantie wordt er niet gewerkt en kunnen schepen ongehinderd varen.

Werkzaamheden en stremmingen

Maandag 2 mei 00.00 uur tot en met maandag 16 mei 24.00 uur

Tijdens deze periode is vrije doorvaart mogelijk, maar moeten vaarweggebruikers wel rekening houden met een wachttijd van maximaal twee uur per dag. In deze fase wordt er een heisleuf gegraven en wordt er een gedeelte van de damwanden aangebracht.

Dinsdag 17 mei 00.00 uur tot en met zondag 19 juni 24.00 uur

In deze periode is het Wilhelminakanaal in Tilburg geheel gestremd voor vaarweggebruikers. Omvaren kan via het Máximakanaal en de Zuid-Willemsvaart. Deze omleidingsroute is geschikt voor schepen met een breedte tot 7,2 meter. De omleiding is 120 kilometer. De stremming is nodig om damwanden, buispalen en geleidewerk in het kanaal aan te brengen.

Maandag 20 juni 00.00 uur tot en met zondag 24 juli 24.00 uur

Vrije doorvaart is in deze periode mogelijk. Houd wel rekening met een wachttijd van maximaal twee uur per dag. In deze fase wordt het geleidewerk verder afgebouwd. Ook wordt het kanaal dieper gemaakt en wordt er bodembescherming aangebracht.

Maandag 25 juli 00.00 uur tot en met zondag 21 augustus 24.00 uur

De vaarweg is gedurende deze periode geheel vrij voor de scheepvaart, omdat er niet gewerkt wordt vanwege de bouwvakantie.

Maandag 22augustus 00.00 uur tot en met maandag 5 september 24.00 uur

In deze laatste fase is vrije doorvaart mogelijk, waarbij de scheepvaart wel rekening moet houden met een wachttijd van maximaal twee uur per dag. In dit stadium worden de laatste werkzaamheden verricht.

Grotere schepen op het Wilhelminakanaal

De werkzaamheden maken onderdeel uit van het project Verbreding en verdieping Wilhelminakanaal in Tilburg, een gezamenlijk project van Rijkswaterstaat, gemeente Tilburg en provincie Noord-Brabant. Deze handelingen zijn nodig om in de toekomst grotere schepen te kunnen laten varen op het Wilhelminakanaal in Tilburg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats