Clicky


Tweede autobrand gekoppeld aan Nabil Amzieb

Tweede autobrand gekoppeld aan Nabil Amzieb
10-03-2016 17:51 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De rechercheurs die aan de zaak van Nabil Amzieb werken, kunnen donderdag na sporenonderzoek een tweede autobrand koppelen aan deze zaak. Welke sporen precies zijn gevonden wil de politie niet zeggen, alleen dat de auto te maken heeft met het slachtoffer.

Het gaat om een personenauto die op woensdag brandend werd gevonden op de Kelbergen in Amsterdam-Zuidoost. De VW Polo was in mei gestolen in Utrecht en stond in Zuidoost met gestolen kentekenplaten.

Het hoofd van Nabil Amzieb, een 23-jarige Amsterdammer, werd woensdag gevonden bij een waterpijpbar aan de Amstelveenseweg. Een dag eerder was zijn onthoofde lichaam aangetroffen in een brandende VW Caddy aan de Mijehof in Amsterdam-Zuidoost. Ook die auto was gestolen in Utrecht, in februari.

Volgens een familielid van Amzieb was al sinds vrijdagavond geen contact meer met hem te krijgen. Het familielid heeft Amzieb die avond twee keer een sms gestuurd, een rond 20.00 uur en een rond 23.00 uur, waarop hij geen antwoord kreeg, zo zegt hij tegen AT5.

Waarom Nabil om het leven is gebracht weet zijn familielid niet. "We weten van niks. We snappen niet waarom hij. Hij was geen crimineel. (..) We weten niet hoe we ermee om moeten gaan. Vader en moeder zijn kapot. Ze hopen elk uur dat hij thuiskomt", aldus het familielid tegen de lokale zender.