Transport Online - Dijksma neemt aanbevelingen OVV ter harte

Dijksma neemt aanbevelingen OVV ter harte

Dijksma neemt aanbevelingen OVV ter harte
10-03-2016 13:41 | Politiek | auteur ANP

DEN HAAG - De veiligheid moet altijd vooropstaan bij het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor en dat vraagt om blijvende aandacht. Dat laat staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) donderdag weten in een reactie op een onderzoeksrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over een botsing tussen een passagierstrein en een stilstaande goederentrein in Tilburg vorig jaar.

De OVV stelt dat spoorbedrijven voor onnodige risico's zorgen bij het vervoer van gevaarlijke stoffen en zich onvoldoende bewustzijn zijn van de risico's. Dijksma neemt de aanbevelingen en conclusies van de OVV "ter harte" en gaat hierover in gesprek met de sector.

De onderzoeksraad adviseert onder meer dat goederentreinen in de achterste wagon geen gevaarlijke stoffen meer mogen vervoeren. Dat vindt Dijksma een "zinvolle suggestie" die ze bij internationale instanties aan de orde zal stellen. Over een paar maanden stuurt ze een uitgebreide reactie op het rapport naar de Kamer.

De VVD wil in ieder geval een debat met Dijksma over de kwestie. Spoorgoederenvervoerders moeten zich bewuster zijn van de risico's en moeten een hogere veiligheidsstandaard hanteren, vinden de liberalen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions