Clicky


Crown RT 4000 meerijpallettruck wint iF Design Award 2016

Crown RT 4000 meerijpallettruck wint iF Design Award 2016
10-03-2016 11:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MÜNCHEN - Crown, een van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, heeft een iF Design Award 2016 van iF International Forum Design gewonnen. Een internationaal panel van onafhankelijke experts kende Crown de begeerde titel toe in de categorie ‘Voertuigen’ voor het design van de nieuwe RT 4000-serie. Dit is de 28ste iF Product Design Award voor Crown. 

De RT 4000 meerijpallettruck, die eind 2015 op de Europese markt werd geïntroduceerd, heeft een hefvermogen tot 2.000 kg. De heftruck combineert krachtige, robuuste technologie met innovatieve veiligheidsvoorzieningen en een uitstekende wendbaarheid, reactief stuurgedrag en betrouwbaarheid. Beide modellen, met zit- en staanplaats, zijn ideaal voor snel laad- en loswerk. Het zijn uitstekende transportmiddelen die ook in krappe ruimtes zeer wendbaar zijn.

De twee modellen bieden bovendien het rijcomfort dat bestuurders nodig hebben om de hele dag lang productief te kunnen werken. De RT-serie is uitgerust met de door Crown ontwikkelde en geproduceerde wisselstroommotoren, die krachtige acceleratie bij rijsnelheden tot 12,5 km per uur mogelijk maken.

“De RT 4000-serie vertegenwoordigt een ontwerpconcept dat de bestuurder in het centrum van het ontwikkelingsproces plaatst”, verklaart Jim Kraimer, Director Industrial Design van Crown.

“Het resultaat is een hoogwaardig product dat kostenbesparingen mogelijk maakt door de productiviteit en de veiligheid in het magazijn te verhogen.”

Het model met staanplaats, dat ook voor een IFOY Award 2016 is genomineerd, biedt uitstekend comfort met een geveerde vloerplaat en een halfronde zachte rugleuning van schuimrubber. De truck is naar wens leverbaar in een uitvoering voor rechts- of linkshandige besturing.

De gepatenteerde veiligheidsschakelaar van Crown vermindert het gevaar op een voetletsel voor de bestuurder. Deze schakelt de rijfunctie namelijk uit zodra de bestuurder een voet buiten de omtrek van de truck zet. Het model met zitplaats is speciaal ontworpen voor toepassingen met lange afstanden en een hoge doorvoersnelheid. Het is voorzien van een verende bestuurdersstoel en een in hoogte verstelbare vloerplaat. De verhoogde zitpositie biedt de bestuurder optimaal zicht in alle richtingen.

De iF DESIGN AWARD wordt al meer dan 60 jaar erkend als een wereldwijd handelsmerk dat voor uitmuntend productontwerp staat. Het iF merk staat bekend als internationaal symbool voor uitzonderlijke ontwerpprestaties. De iF DESIGN AWARD is een van de meest bekende design awards ter wereld.