Clicky


EVO en Fenedex presenteren tienpuntenplan voor meer banen

EVO en Fenedex presenteren tienpuntenplan voor meer banen
10-03-2016 10:28 | Transport | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Verladersorganisatie EVO en exportvereniging Fenedex presenteren vandaag een tienpuntenplan dat voor meer banen moet zorgen. De organisaties willen dat politieke partijen deze punten, allemaal investeringen in logistiek en handel, opnemen in hun verkiezingsprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017.

EVO en Fenedex, die samen opkomen voor de internationale logistieke en handelsbelangen van bedrijven, stuurden het tienpuntenplan aan alle politieke partijen. Omdat Nederland over een jaar naar de stembus gaat voor de Tweede Kamerverkiezingen, schrijven zij nu hun verkiezingsprogramma’s.

Economie

De Nederlandse economie draait volgens EVO en Fenedex op handel, Nederlanders verdienen 69 procent van hun inkomen met export. EVO en Fenedex vinden daarom dat de overheid handel met Europa en de rest van de wereld makkelijker moet maken. Hoewel de turbulente wereldpolitiek, van de vluchtelingenstromen tot en met de Russische sancties Nederlandse bedrijven treft, zijn protectionistische maatregelen volgens EVO en Fenedex hierop niet het antwoord.

Ook moet de overheid het logistieke netwerk van Nederland op een hoog niveau houden, een belangrijke reden waarom veel internationale bedrijven zich in Nederland vestigen.

Een greep uit de tien adviezen van EVO en Fenedex aan de politieke partijen:

  • Houd de grenzen in Europa open voor het goederenvervoer
  • Sluit een goed handelsverdrag met de Verenigde Staten
  • Help de vrachtafhandeling op Schiphol en in de haven van Rotterdam te verbeteren
  • Help inspectiediensten om beter met elkaar en met bedrijven samen te werken
  • Investeer in fysieke en digitale infrastructuur